Bani pentru extinderea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a fost prezent astăzi la Reşiţa, prilej cu care s-a întâlnit cu primarii judeţului, indiferent de culoarea lor politică. O întâlnire la care presa nu a avut acces, de parcă acolo s-ar fi vorbit lucruri secrete. În ciuda acestei decizii, cel puţin bizare, se pare că întâlnirea a fost benefică, primarii ieşind veseli din sala de şedinţe a Consiliului judeţean.

Cu ocazia veniri lui Daniel Suciu la Reşiţa,  a fost semnat şi proiectul de extinderea şi dotare a Unităţii de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în condiţiile în care de-a lungul timpului numărul persoanelor care au apelat la serviciile UPU a fost în creştere. Pe de altă parte, era nevoie şi de o dotare cu aparatură corespunzătoare.

Referindu-se la acest contract semnat cu Ministerul Dezvoltării, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a spus: „Valoarea acestui proiect este de un milioan şi jumătate de euro, dintre care contribuţia Consiliului Judeţean este destul de importantă,  suma totală e de 130.000 de lei. Jumătate din suma cu cheltuielile neeligibile este plătită din fonduri europene, 48% este asigurată de la bugetul de stat şi 2% şi cheltuielile neeligibile le suportă Consiliul judeţean“.-

Silviu Hurduzeu a ţinut să sublinieze importanţa deosibităa acestui proiect pentru Consiliul judeţean care se adaugă celorlalte proiecte depuse fie de CJ, fie de Spitalul judeţean pe domeniul „Sănătate“.

„În acest moment avem semnat şi ultimul proiect depus de instituţia noastră pe lângă cele de eficienţă energetică la cele trei staţionare ale spitalului reşiţean şi de asemenea, proiectele cu finanţare transfrontalieră, între care cel depus de spitalele din Reşiţa, Timişoara şi Serbia. Aceste proiecte depăsesc suma de 70 de milioane de lei, iar contribuţia Consiliului judeţean este de peste 16 milioane de lei pe domeniul  de „Sănătate“, a mai mărturisit Silviu Hurduzeu.

Comentarii