Borcean e out. Gunoaiele rămân?

Excluderea din PNL a lui Felix Borcean este tot mai aproape. Momentul acela seamănă cu o numărătoare inversă de genul: trei, doi, unu, „du-te cu Dumnezeu şi lasă-ne!“. Cale de împăcare nu mai există. A spus-o răspicat Andrei Ungur, şeful liberalilor din Caransebeş, care a anunţat că la prima şedinţă de partid, Borcean va fi out. Primarul Caransebeşului ştia de mult treaba asta şi l-a sfidat pe Ungur şi ai lui când i s-a cerut să-şi ceară în mod public scuze, să retracteze vorbele spuse despre unii dintre colegii săi, şi mai ales despre Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin. Om cu capul pe umeri, Borcean i-a râs în nas novicelui în funcţii politice, sugerându-i să termine mai repede cu ce are de gând să facă. Iar acest Ungur, pe care nu-l recomandă nimic în politica locală, nici măcar funcţia de politruc, care e una interimară, va duce la bun sfârşit ce i s-a transmis de şeful său. Ura, ce mare realizare!

Şi în timp ce interimarul de la conducerea PNL Caransebeş îşi arată muşchii în faţa lui Borcean, Transal Urbis, firma de salubrizare condusă de liberali, stă să-şi dea duhul. Şi nu oricum, ci în duhoarea gunoaielor menajere. La sfârşitul săptămânii trecute executorul judecătoresc i-a somat pe Ovidiu Chimigeriu şi ai lui să înceapă să plătească companiei Green Ecobauer SRL tranşe din datoria de aproape 700.000 de lei, altfel, se vor trezi cu sechestru pe bunurile imobile, utilaje, dar şi pe conturile bancare ale firmei. Cu alte cuvinte, situaţia pute rău dacă nu se va găsi o soluţie, şi va puţi şi mai rău, municipiul riscând să fie năpădit de gunoaiele pe care nu le va mai ridica nimeni. Atunci să vezi belea pe capul lui Ungur, executantul de ordine.

Asta da problemă, pe care liberalii ar trebuie să o rezolve cât mai repede. Îl exclud pe Felix Borcean din PNL, dar cu gunoaiele de la Transal Urbis ce fac dacă nu-şi plătesc facturile pentru care societatea riscă să intre în faliment? În loc să-şi stoarcă creierii cu ea, se ţin de cioace, de plătit poliţe, de excluderi din partid, de dat lecţii de cum se face politica de cumetrie bazată pe grupuri de interese. Mai devreme sau mai târziu, fiecare pasăre pe limba ei piere, dar până atunci este posibil să sufere un oraş întreg din cauza unor conducători de doi bani care, la începutul anilor ’90, nu ar fi fost buni nici măcar să care genţile şefilor, darămite să facă politică.

Comentarii