Centrul civic al Reşiţei a primit undă verde pentru executarea lucrărilor de reabilitare pe bani europeni

După o aşteptare de mai bine de un an, primarul Ioan Popa anunţă o veste bună pentru locuitorii Reşiţei. Lucrările de modernizare ale Pieţei  Prefecturii vor începe în curând. Edilul-şef ne asigură că anul viitor, în vară, aceasta va arăta cu totul diferit de ceea ce întâlnim astăzi, dale sparte şi spaţii verzi lipsite de personalitate.

„De astăzi intrăm în linie dreaptă pe proiectul de reabilitare a centrului civic din Reşița! Am semnat contractul de execuție a lucrărilor care vor începe, la propriu, în prima jumătate a lunii octombrie. Proiectul are o valoare de 27.310.841 lei (aproximativ 6 milioane de euro), bani din fonduri europene, din care contribuța Primăriei Reşița este de 2%. Din momentul începerii lucrărilor, adică în opt luni de zile, vom avea un centru nou, cu pavaj din roci dure, de 8 cm, rețele edilitare noi, mobilier urban nou, zone verzi etc.“, mărturiseşte primarul.

Lucrările propriu-zise vor fi executate de firma DIRKSEN BETON, din Lugoj, ele constând în montarea reţelelor edilitare, a mobilierului urban, amenajarea unui loc de joacă şi placarea zonei cu plăci de piatră.

Săptămâna viitoare va fi semnat şi contractul de finanţarea pentru reabilitarea a unui număr de şase străzi: Parângului, Bilefeld, Nicolae Bălcescu, Gratz, George Enescu şi Nicolae Titulescu, lucrări evaluate la 2,5 milioane de euro, ce vor fi executate de CONSTRUCTIM Timişoara.

Comentarii