Menu

Articol

3 Comentarii

Doru Dinu Glăvan: „Sunt preşedintele UZPR! Vorbim de puciul coloneilor!”

În urma articolelor publicate pe situl Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), precum şi a preluării informaţiilor în presă, înclusiv în ziarul online Argument, pivind hotărârea Adunării Generale Extraordinare a UZPR de a-l demite din funcţie pe preşedintele Doru Dinu Glăvan în temeiul unor acuzaţii grave, l-am contactat telefonic pe Doru Dinu Glăvan pentru a-i solicita un punct de vedere.

„Sunt preşedintele UZPR, iar cei care vor să confişte uniunea sunt nişte pucişti ordinari”, ne-a declarat Glăvan şi ne-a recomandat să citim textele de pe situl www.uzp.org.ro.

Puciul coloneilor!

Astfel, trei colonei în rezervă, Ion Petrescu, Benone Neagoe şi Adrian Fulea, se află la originea puciului prin care se încearcă înlăturarea lui Doru Dinu Glăvan de la conducerea UZPR. Ultimul dintre aceştia, colonelul Adrian Fulea, de altfel, şi-a dat demisia după ce Glăvan a semnalat faptul că se află în incompatibilitate, fiind şi purtător de cuvânt al Serviciilor de Transmisiuni Speciale (STS), şi secretar general al UZPR. Coloneii s-ar fi simţit deranjaţi de acţiunea de „curăţenie” întreprinsă de Glăvan şi cei doi colonei rămaşi la comadă, în frunte cu colonelul Neagoe, noul secretar general al uniunii, au continuat acţiunile specifice lui Adrian Fulea, „urâtele sale practici de calomniere a celor care nu s-au raliat comandamentelor militarizate ale juntei de presă”.

Ameninţări, samavolnicii, abuzuri ale puciştilor!

Argumentele suţinute de Doru Dinu Glăvan sunt publicate pe situl uzp.org.ro, sub semnătura lui Şerban Cionoff, de la Jurnalul Naţional. Editorialul lui Şerban Cionoff a fost publicat ieri, 4 septembrie, şi în Jurnalul Naţional, sub titlul „La UZPR, un pucist a plecat, năravul i-a rămas!”

Din editorial se înţelege că sediul, ştampila şi situl oficial al UZPR au fost confiscate de pucişti! Se mai vorbeşte de ameninţări, „de samavolniciile şi abuzurile puciştilor şi ale colaboraţioniştilor lor de circumstanţă”!

„Adunarea Generală a fost ilegală, sunt preşedinte!”

De altfel, Doru Dinu Glăvan arată că Ordonanţa preşedinţială a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti i-a dat dreptate, anulând decizia Consiliului Director, care a hotărât demiterea sa din funcţia de preşedinte, în data de 10 august 2017. În consecinţă consideră şi Adunarea Generală din data de 2 septembrie ca fiind ilegală, conform comunicatului semnat cu acronimul: UZPR.

„Cu privire la Adunarea Generală din 2.09.2017, convocată de aşa-zisa conducere colectivă a Consiliului Director al UZPR, reafirmăm că aceasta este nestatutară (încalcă art. 24 din Statutul UZPR) şi nelegală”, scrie pe situl uzp.org.ro.

În aceste condiţii, Doru Dinu Glăvan afirmă că este în continuare preşedintele UZPR, cel puţin până la soluţionarea cauzei în justiţie.

Dictatură militară?!

Şerban Cionoff mai semnalează mentalităţile dictatoriale ale celor pe care îi numeşte pucişti, rezultate dintr-o frază cel puţin ciudată, ieşită din pixul noului preşedinte al UZPR, Ion Petrescu, care descrie felul cum a decurs Adunarea Generală a UZPR:

„Apoi au fost prezentate audienţei date concrete care au motivat atitudinea fermă a membrilor Consiliului Director faţă de abuzurile celui care a fost preşedinte, inclusiv răspunsul oficial al Secretariatului General al Guvernului, care a decis ca Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti să întreprindă măsurile ce se impun în cazul Doru Dinu Glăvan”.

„Doamne, Dumnezeule, în ce ţară trăim, de vreme ce am ajuns să aflăm că executivul comandă procurorilor,...”!, exclamă Şerban Cionoff.

Comentarii

Intrebati-l pe dl.Glavan, daca tot doreste sa fie presedintele UZP, unde a facut facultatea.... Pentru a fi ziarist profesionist, parca, iti trebuiau si ceva studii...superioare!

Da merita , toata cariera si functiile pe care le-a avut au fost in interesul muncii la care a fost inhamat si asta fara sa se gandeasca la vreun interes personal , un om cinstit si drept .F

Ar fi cazul sa continuatinuati sa informati cititorii despre evolutia situtiei la UZPR avand in vedere ca dorul nostru tot resitean este .

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog