Menu

Articol

3 Comentarii

Benga, playmaker-ul de la ISJ

Zilele trecute am fost martor la instalarea lui Ioan Benga în funcţia de inspector general şcolar. Lume bună, cu ştaif, inspectori de tot felul, directori, prieteni ai noului inspector, prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, colegi de partid, dar şi conducători de unităţi de învăţământ aduşi să fie sala cât mai plină, dascăli care ştiu, pentru că aşa li s-a transmis în mod indirect, că zilele lor în funcţiile deţinute în mandatul lui Adrian Doxan sunt numărate.

O festivitate condusă de la cap la coadă nu de o terţă persoană, aşa cum ar fi fost firesc, ci chiar de cel care urma să fie investit în funcţie prin ordin de ministru. În îndelungata mea activitate de gazetar nu am mai întâlnit o situaţie de acest gen. Ioan Benga s-a autodistribuit în rolul playmaker-ului din fotbal, acel număr 10 care driblează, deschide jocul, este omul cu pasa decisivă, care se află la capătul centrării executate tot de el de pe bandă. În lipsa unui reprezentant al ministerului, nu cred că nu s-ar fi găsit cineva să modereze festivitatea de instalare a inspectorului general şcolar. Unul capabil de un astfel de moment important în viaţa unei instituţii. S-ar fi găsit, cu siguranţă, doar că Benga a confiscat momentul, aşa cum o făceau secretarii de partid înainte de 1989, şi a ţinut să le arate celor prezenţi de ce este în stare, deşi toţi îl cunoşteau foarte bine. Imaginaţi-vă cum a sunat invitaţia adresată de el prefectului de a da citire Ordinului ministrului Educaţie de numirea sa în funcţie. Ceva mai grotesc, nici că se putea. O piesă de teatru de prost gust şi pusă în scenă de un novice ajuns şef. Doar Benga a considerat că era normal să se întâmple aşa.

Şi au mai fost câteva momente de râsu’-plânsu’ în timpul acestei ceremonii, când unul dintre vorbitori a ţinut să-l ridice în slăvi, ca să nu spun altfel, spunând înduioşător până la lacrimi: „Așa cum vă cunosc, știu că veți pune pe primul plan interesele elevilor și ale cadrelor didactice din Caraș-Severin!“. Nu ştiu cum vă sună dumneavoastră aceste cuvinte, dar pe mine mă duc cu gândul la documentarele din alte vremuri, cu conducători iubiţi şi cârmaci destoinici. Un altul părea transfigurat de emoţii: „Este un moment festiv, mă bucur foarte mult că a fost numit un nou inspector general școlar în persoana profesorului Ioan Benga”.  Nu m-ar mira faptul dacă aceleaşi vorbe mieroase să le fi auzit şi fostul inspector general şcolar. Dar ceea ce m-a surprins a fost răspunsul-afirmaţie dat unui director care abordase o problemă ce nu avea nimic în comun cu festivitatea:” Nu putem să ținem două entități în clădirea CCD, că așa vor mușchii nu știu cui!“.

Dincolo de limbajul de mahala, răspunsul este nedemn de un reprezentant al guvernului în teritoriu, dar  elocvent pentru modul în care va fi condus de astăzi învăţământul cărăşean

Comentarii

Profesorul benga era , la fel ca si restul comunistoizilor din invatamantul mioritic , un prof. spagar ordinar si unicul lucru bun al acestui individ esta ca , nu lo bagat nimeni la parnaie pentru luare de mita .

Casa de filme+teatru ambulant si caritatura neolitica cu diafilm B'E'N'ga Pictures Aquareles de Acvariu prezinta pe viu filmul : " Singur online acasa la inspectorat" Atentie! acest film va poate afecta emotional cit si didactic. In rolul principal,inspectorul general Clauseau-Benga,in rol secundar general si principal B'enga,in rolul PSD-ului Beng'a,in rolul figurantilor I si II B'e'n'ga,in rolul tabloului din muzeu Ben'g'a.Regia Be-nga,Scenariul Ben-ga,decoruri artificii si pocnitori de gura Be-n-ga,sofer ambulanta platou fara defribilator B-e'nga.Poezia de sfirsit "Ben'g-a si relativitatea " compusa de Spilberg-Einstein.muzica, corul'' Slava ta'' al viitoarelor cadre didactice care isi numara zilele pina la desfiintare.Acest film este o realitate fictiva de liber schimb, orice asemanare cu Ferma animalelor al lui Orwell este intimplatoare si naiva. Filmul poate fi vizionat doar cu acordul inspectoratului scolar teritorial pentru pescuit in ape tulburi si asociatia amantelor vaduve.Filmul a fost distins cu "Zmeura de teleorman" abtinind locul I si II la regie,actorie,scenariu,prostie si ridicol surclasind astfel filmul "Apocalipsa lui Ioan'' care nu a obtinut decit mentiune .Cu acest prilej a fost descoperit ca coloana sonora a fost plagiata dupa cunoscuta melodie proletara"Macarale" din textul melodiei lipsind doar cuvintul macarale care a fost inlocuit cu cuvintul'' PSDale'' la care s-a mai adaugat strofa "sa dam din pedale spre alte orizonturi cu prosteli mentale mai clare. Doamne te rugam sa nu il dai afara pe Sfintul Petru si pe alti sfinti,ca nu stim cum ai sa te descurci daca ramai incuiat pe dinafara si Sfintul Petru nu mai e la poarta ca sa te deschida si e stresant ca tu sa comanzi si tot tu sa iti asculti parerea si sa te contrazici.Aici se termina pelicula, apar purici cu mesajul Fenga-Benga si somn usor didacti in orice ce pozitii va aflati , dar nu dormiti linistiti ca Benga v-aduce voua o demitere noua dimineata pe roua.

daca in locul dlui ,DOXAN, a fost uns un pacalici, ce are un astfel de limbaj suburban,e cam jale. eu nu stiu ce atita politica ne trebuie in mediul scolar, dar, daca nu avem profesionisti cu viziune, e vai si amar.pt mine este clar, ca sintem condamnati, pt faptul ca ceausescu a fost executat de craciun, sa ne afundam pina la fundul sacului, in starea in care sintem, adica in mai rau. daca cineva, mai nutreste vreo speranta, eu zic ca se inseala si nu mai e cazul. oameni buni, si romani de suflet, indivizii astia ,asa zisi politici, nu le pasa citusi de putin de faptul ca e jale si sintem intr o situatie de tot risul,.pt ei conteaza sa fie la ciolan.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog