Competiţie sportivă amicală între elevii din Reşiţa şi cei din Pancevo

n cusul acestei zile, la Reşiţa are loc finalizarea proiectului transfrontalier “Energy Eficiency- The Premise of a Better Enviroment in România-Serbia Cross-Border Area”. Elevii din Reşiţa şi cei din Pancevo se vor întrece în cadrul unor competiţii sportive amicale şi vor avea ocazia să socializeze şi să afle mai multe detalii despre culturile celor două ţări.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană au fost realizate o serie de investiții în infrastructură, echipamente pentru protecția mediului și utilizarea durabilă a resurselor naturale la Complexul Municipal de Sport și Sănătate ”Ioan Schuster” din Reşiţa, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 300.000 euro. Primul concurs programat este unul de ştafetă şi constă în întrecerea a două echipe formate din 30 elevi din fiecare oraş, câte 10 pentru fiecare probă de ştafetă ( înot, alergare – traseu biciclete).

„Elevii înscrişi la proba de înot vor efectua o tură de bazin, după care vor preda ştafeta în holul bazinului colegilor înscrişi pentru proba de alergare. Aceştia se vor deplasa pe trotuarul din faţa Spitalului Judeţean, până la intrarea în baza sportivă Gloria, unde elevii înscrişi pentru traseul de biciclete preiau ştafeta şi continuă întrecerea cu traseul de biciclete”, spun reprezentanţii Primăriei Reşiţa. Pe lângă această întrecere elevii vor vizita Grădina Zoologică “ Prof. Ion Crişan” şi vor viziona unul dintre filmele ce rulează la Cinematograf “ Dacia”.

Comentarii