Menu

Articol

Amenzi de peste 90.000 de lei pentru nereguli ce ţin de protecţia consumatorului

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin au aplicat recent amenzi de 94.200 de lei în urma unui control tematic efectuat la 52 de agenţi economici, dintre care, 20 de unităţi de alimentaţie de tip fast- food, restaurant auto-servire, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar etc- restaurante, terase, rotiserii, braserii, berarii, etc.) atât din mediul urban cât si din mediul rural. atât din mediul urban cât si din mediul rural şi 32 de unităţi de comercializare. Inspectorii au verificat o gamă largă de prevederi legale, iar în ceea ce priveşte condiţiile de expunere şi comercializare ale alimentelor în unităţile de alimentaţie publică, cinci operatori economici au fost sancţionaţi.

De asemenea, prevederile Legii 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relatia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protectia consumatorilor au fost încalcate de mai muţi agenţi economici din Caraş-Severin.

Comisar şef adjunct Regiunea Vest, Camelia Scorobete a precizat faptul că şase operatori economici vânzători en-detail au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum total de 10000 lei şi patru avertismente aplicate în baza prevederilor art. 4 alin. 1 din Legea prevenirii nr. 270/2017. „La data şi ora controlui se expuneau la comercializare produsele Maioneză Light şi Sos maioneză de casă constatându-se următoarele: pe eticheta de produs la produsul Maioneză Light, pe lângă specificaţia LIGHT, nu există nici o mențiune prin care să se indice caracteristica sau caracteristicile care să determine caracterul LIGHT al produsului alimentar şi/sau la produsul Sos maioneză de casă, pe eticheta de produs nu există nici o menţiune prin care să se indice caracteristica sau caracteristicile care să justifice caracterul DE CASĂ al produsului alimentar“, a mai spus Scorobete.

Alţi trei operatori economici au primit sancţiuni deoarece expuneau la comercializare produsele bere, snaksuri din făină de porumb cu gust de caşcaval şi chipsuri la care perioada de promoţie era depăşită, operatorii economici necomportându-se corect faţă de consumator. Reprezentanţii OPC Caraş-Severin spun că vor efectua şi în perioada imediat continuare astfel de controale la agenţii economici din judeţ. (Foto: science.howstuffworks.com)

 

Powered by Jasper Roberts - Blog