Menu

Articol

Amenzi ursturătoare pentru patronii din Caraş-Severin care încurajează munca la negru

În luna iunie, mai mulţi patroni au primit amenzi de peste 96.000 de lei pentru munca la negru.  Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraş-Severin a efectuat 226 controale, din care 113 în domeniul relaţiilor de muncă şi tot atâtea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Mihaela Aga, purtătorul de cuvânt al ITM Caraş-Severin spune că în domeniul relațiilor de muncă valoarea amenzilor aplicate a fost de 75.200 lei, din care 60.000 lei pentru trei angajatori în firmele cărora lucrau trei persoane fără forme legale de angajare.

De asemenea, au fost amendaţi şi alţi angajatori pentru că nu funcţionau dispozitivele de protecţie, sau nu s-a făcut niciodată instructajul angajaţilor şi lipseau mai multe autorizaţii la instalaţii sub presiune şi de ridicat. Suma amenzilor penru securitate ţi sănătate în muncă se ridică la 21.000 de lei.

„Din aplicaţia electronică REVISAL, la angajatorii din judeţ figurează 51.175 de salariaţi activi, 56.640 contracte individuale de muncă în derulare, din care 50.287 pe perioadă nedeterminată şi 6.353 - perioadă determinată. În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, s-au luat în evidenţă 582 zilieri, iar conform Legii nr.62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat patru contracte colective de muncă şi două acte adiţionale”, a mai spus Mihaela Aga. (Foto: brasovtv.com)

Powered by Jasper Roberts - Blog