Menu

Articol

1 Comentariu

Anarhistul Ioan Fără de Ţară

Autor: 

Anarhie înseamnă cooperare şi lipsa autorităţii. Cooperarea nu cere de la oameni un altruism deosebit, ci doar înţelegerea faptului că aceasta este o strategie mai bună, mai eficientă decît competiţia permanentă, de a-ţi atinge propriile scopuri. Societatea anarhică - căci despre ea vorbesc! - este descentralizată şi non-ierarhică, dar nu dezorganizată! Indivizii şi grupurile se organizează de jos în sus, spontan, liber, dinamic, în funcţie de interesele lor. Nu există o autoritate plasată deasupra, care să-i organizeze.

Dacă a nu da curs intereselor de partid în detrimentul intereselor obştii este anarhie, atunci da, Ioan Popa este Anarhist!

După „Pacea de la Ezeriş”, am înţeles că noul (pe atunci!) primar al Reşiţei, Ioan Popa, este hotărît să anuleze conflictele politice care au distrus România în ultimii 30 de ani şi să pornească pe drumul construirii unui viitor pentru comnitatea locală care l-a ales! Ioan Popa pare a fi un Ioan Fără de Partid. Ioan-ul istoric, fiul lui Henric al II-lea Plantagenet şi frate cu Richard Inimă de Leu, a fost supranumit „Fără de Ţară” deoarece, spre deosebire de fraţii săi, nu a primit teritorii de la tatăl său, Henric. Alăturarea celor doi Ioani este doar literală şi nu faptică!

Ioan Popa a reuşit, în scurta sa perioadă de administrare a Reşiţei, să demareze cîteva proiecte care pot schimba faţa oraşului în viitor, fără să implice partidul care l-a sprijinit să acceadă în funcţie. Ba, mai mult! A reorganizat firmele din subordinea Primăriei în aşa fel încît acestea să nu mai fie doar instrumente care aruncă lopeţi de bani la partid!

Scriam cândva, pe la începutul lui ianuarie 2016, că la primăria Reșița avem nevoie de un nebun. Nu unul aflat sub tratament pe la psihiatrie, ci un „nebun” care să se încaiere eficient cu oceanul de probleme pe care administratorii anteriori l-au lăsat cadou acestui încercat oraş. El e Popa! Şi nu mă puteţi bănui de simpatii sau legături pecuniare nici cu primarul ales, nici cu formaţiunea politică sub stindardul căreia Primarul de pe Bîrzava vieţuieşte! Dar, trebuie să recunosc, Popa e liberal născut, iar nu făcut! E mai degrabă un Ioan Fără de Partid, pentru că PNL-ul la vârf este plin de funcţionari publici!

Comentarii

Domnule Mario dumneata scrii articole serioase,ai ramas in pana de subiecte de scrii de Ioan anarhistul,cel cu proiecte grandioase precum podul de la Ezeris,ecluze,taxiuri autonome si stele cu cai verzi pe pereti.Incearca sa faci o plimbare pe Timp de ploaie in Resita ce slalom printre balti trebuie sa faci si ce curat ajungi acasa sau cind bate vintul sa vezi ce praf " anarhic " se aduna si iti intra in ochi la modul concret,Pai daca tot da exemplu cu orasul Baden-Baden sa faca si curatenie ca acolo, la noi cum dai coltul te lovesti de tot felul de mizerii,acoperite de fatadele proiectelor grandioase cu ecluze si turbine verzi,Infrastructura strazilor din jurul centrului e praf, podul funicularului sta sa cada de atitea proiecte anarhice.Drumul catre Barajul Secu e facut de mintuiala cu parapeti pusi ilogic unde nu este nevoie si lipsesc unde este nevoie,sint pusi peste tot inchizind parcari,pusi pina in marginea drumului,turisti nici nu vor mai putea sa parcheze decit in putine locuri se va crea debandada dar asta nu se vede,probabil ca drumul era mai ieftin fara acesti parapeti pusi probabil ca sa ridice costurile lucrari,probabil parapetii costa mai mult ca lucrarea.Cind s-a facut receptia nimeni nu a vazut aceasta anomalie,cel responsabil cu receptia era beat, nu era la zi cu testul oftalmologic sau era un pescuitor de perle angajat la receptia drumurilor .Probabil ca asa sint drumurile turistice pe linga Baden -Baden.Scrie-ti despre aceste probleme si ruinele anarhice
si nu numai de Las Vegas-ul luminos luminat de opaite care sta sa vina intr-un viitor inebunitor de liberal.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog