Menu

Articol

0 Comentariu

Anina rămâne în continuare fără Centru de Permanenţă

Problema personalului de la Centrul de Permanenţă din Anina pare că nu are rezolvare nici în acest an. Centrul a fost închis în luna iunie şi de atunci niciun medic nu s-a arătat interesat de locurile vacante. În urma unei întâlniri dintre medicii de familie şi reprezentanţii Prefecturii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, a fost făcut un apel către toţi cei prezenţi pentru a găsi o soluţie pentru redeschiderea Centrului.

În momentul de faţă, administraţia din Anina a finalizat renovările, dar medicii refuză să presteze aici servicii. Matei Lupu, prefectul judeţului Caraş-Severin, a insistat ca cineva să se ofere voluntar, dar nici de această dată nu s-a găsit niciunul. „Problema Centrului de Permanenţă Anina este o problemă ce ar trebui rezolvată. Vin cu rugămintea să facem ce putem ca să nu lăsăm această zonă neacoperită”, a spus Matei Lupu.

Gheorghe Românu, primarul Aninei, a încercat şi el să-i convingă pe cei prezenţi la întâlnire, dar din nefericire nimeni nu a răspuns pozitiv apelului acestuia. Problema este că nimeni nu îi poate obliga pe oameni să lucreze în acest Centru, ci doar să se ofere voluntar. Mai mult decât atât, sumele cu care ar fi plătiţi de Casa Judeţeană de Sănătate sunt foarte mici. Conform CJAS, coordonatorul Centrului ar primi 15 lei pe oră, un medic 12 lei pe oră, iar un asistent 10 lei.

Powered by Jasper Roberts - Blog