Menu

Articol

ANOFM a lansat Registrul electronic de evidență a contractelor pentru stagiari

Patronii care au decis să lucreze cu stagiari au obligaţia de a încheia cu aceştia contracte de internship. Pentru a intra în legalitate, AJOFM a lansat Registrul electronic de evidenţă a acestor contracte, disponibil pe pagina oficială a Agenţiei-https://www.internship.anofm.ro.

Acest program de internship este dedicat tinerilor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii-gazdă. Scopul desfăşurării acestei activităţi îl reprezintă aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului, îmbunătăţirea abilităţilor practice şi/sau dobândirea de noi abilităţi sau competenţe.

Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Caraş-Severin spune că „accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit. La aceeaşi adresă pot fi consultate instrucţiunile de utilizare a registrului electronic“.

Potrivit Legii nr.176/2018 privind internshipul, orice modificare privind datele de identificare ale organizației-gazdă, sau cu privire la contractul de internship, se va opera în registrul de evidență în termen de trei zile lucrătoare de la data apariției situației ce a impus modificarea.

„Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidență electronic și netransmiterea datelor și informațiilor din contractul de internship, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei“, a mai spus Carla Goagă.

Powered by Jasper Roberts - Blog