Menu

Articol

Asociația Medicilor Catolici Reșița – 20 de ani de activitate

Autor: 

Asociația Medicilor Catolici Reșița „Sfinții Cosma și Damian” a aniversat 20 ani de activitate prin organizarea unui simpozion jubiliar în colaborare cu Facultatea de Științe Sociale din cadrul universității „Eftimie Murgu” din Reșița, vineri 21 septembrie 2018, în sala multimedia „Constantin Gruescu” din incinta instituției de învățământ superior.

În cadrul asociației, coordonate de medicul Victoria Roşoagă, activitatea s-a concretizat în trei direcții: spirituală, medicală și social-caritativă. Preocuparea pentru problemele medico-sociale a dus la înființarea Centrului de Zi „Copiii lui Isus” în Reșița, care se adresează familiilor cu situație financiară precară, predominant monoparentale. Se urmărește prevenirea abandonului școlar, dezvoltarea de noi abilități pentru copii și inserția pe piața muncii a părinților.

La eveniment a fost prezentă o delegaţie din orașul Gotha, landul Turingia, Germania, partener de colaborare în cei 20 de ani de activitate. Delegația a fost formată din membrii Asociației Rumänien Hilfe Gotha Germania, condusă de parohul preot Schuchardt Georg. Sprijinul lor în activitatea caritativă a condus la constituirea Centrului de Zi pentru „Copiii lui Isus”, ne informează Biroul de presă al UEMR

 

Powered by Jasper Roberts - Blog