Menu

Articol

Atenţie la ţânţari! Virusul West Nile a ajuns şi în Caraş-Severin

În ţară s-au înregistrat 196 de cazuri şi 21 de persoane decedate

Caraş-Severin a scăpat până acum de pesta porcină, dar nu şi de West Nile, temutul virus transmis, prin înţepătură, de ţânţari. În judeţul nostru, un caz este confirmat definitiv, iar în alte două urmează să se efectueze teste suplimentare de laborator. Este vorba de trei femei cu vârste de 30, 70 şi 81 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, Daniel Botgros, ne-a declarat: „Virusul transmis de ţânţari a fost confirmat cu două teste de laborator la cazul din Bozovici şi cu un singur test la cazurile din Reşiţa şi Caransebeş. Aşadar, cazul de la Bozovici este confirmat şi de către DSP, femeia în vârstă de 70 de ani se află sub supraveghere medicală şi tratament. În schimb femeile din Reşiţa(30 de ani) şi Caransebeş(81 de ani) vor trece şi prin alte investigaţii care să confirme sută la sută prezenţă virusului. Pentru siguranţă, se fac două tipuri de teste. Acest virus poate duce la meningită şi meningo-encefalită şi netratate aceste boli cauzează decesul persoanei infectate mai ales dacă are şi un organism slăbit”.

Partea proastă este că pentru aşa ceva nu există nici vaccin, şi nici un tratament special, totul depinde de rezistenţa organismului, precum şi de vârsta pacientului şi a bolilor de care mai suferă.

Potrivit comunicatului ministerului Sănătăţii, de la începutul lunii mai şi până în data de 13 septembrie, au fost înregistrate 196 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 21 decese la pacienţi care prezentau co-morbidităţi, conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Cele mai multe decese - 7 - s-au înregistrat în Bucureşti, iar celelalte în Iaşi, Olt, Galaţi, Covasna, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Suceava şi Teleorman.

Powered by Jasper Roberts - Blog