Menu

Articol

Au început represaliile la UEM Reşiţa? Decanul Sava Ianici a fost demis!

Sava Ianici

Senatul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa s-a întrunit în Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor pentru a lua câteva decizii importante în contextul ultimelor evenimente generate de decizia Senatului Universităţii Politehnica Timişoara de fuziune, prin absorbţie, cu UEMR. În lipsa rectorului Andrade Bichescu, plecat din localitate, senatorii universităţii reşiţenii au respins decizia UPT, pornindu-se de la ideea că nu este momentul potrivit pentru o astfel de fuziune, în condiţiile în care conducerea UEM Reşiţa nu a avut nicio discuţie pe această temă cu cea a Universităţii Politehnica Timişoara. „S-a votat împotriva demersurilor Senatului UPT din acest moment, dar nu excludem o viitoare colaborare mai strânsă cu universitatea timişoreană”, ne-a mărturisit Cristian Chioncel, prorectorul UEMR.

Votul era previzibil, însă ce avea să urmeze în aceeaşi şedinţă i-a luat prin surprindere pe toţi. Rectorul Andrade l-a demis din funcţie pe Sava Ianici, decanul Facultăţii de Inginerie şi Management, considerat capul răutăţilor în demersurile făcute de profesorii universităţii reşiţene pe lângă conducerea academică a UPT. „La solicitarea rectorului Andrade Bichescu, decanul Sava Ianici a fost demis din funcţia deţinută. Între altele, este vorba de demersurile neautorizate pe care le-a iniţiat în privinţa separării Facultăţii de Inginerie şi Management de universitatea noastră, de negocierea unei posibile fuziuni, fără sincronizarea acestor demersuri cu programul general al UEMR”, a mai spus prorectorul Chioncel.

Sava Ianici a aflat despre demiterea sa in timp ce se afla la ore, în condiţiile în care şi el participase la prima parte a şedinţei de astăzi, fără ca cineva să-i fi spus ceva despre ceea ce avea să urmeze.

Pe surse, am aflat că lucrurile nu s-au oprit aici. Alţi profesori "recalcitranţi" au fost avertizaţi pentru atitudinea lor legată de fuziune. apoi s-a propus, şi s-a votat favorabil, o completare la Regulamentul de ordine interioară al universităţii, potrivit căreia, orice informaţie oferită presei de către cadrele didactice trebuie să aibă acordul rectorului Bichescu. În caz contrar, cei în cauză vor suporta consecinţele

Cristian Chioncel, Andrade Bichescu

Powered by Jasper Roberts - Blog