Menu

Articol

Au venit chinezii la Reşiţa! Şi mai vin!

O firmă din China a inaugurat, astăzi, un spaţiu comercial în corpul B din complexul Piaţa Reşiţa Sud, situat la intrarea în piaţă dinspre Parcul Cărăşana din Reşiţa. Este vorba despre complexul comercial Lu Lu Fa, care în chineză s-ar traduce, aproximativ, „Prietenie şi prosperitate”,  magazin întins pe o suprafaţă de 1100 de metri pătraţi. Investiţia a fost realizată ca urmare a legăturilor stabilite de Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie România-China, Filiala Caraş-Severin, condusă de preşedintele Gheorghe Filipescu. La eveniment au participat, Gheorghe Filipescu, Cheng Fen, reprezentantul societăţii comerciale chineze, alţi membri ai Camerei de Comerţ România-China, prefectul judeţului Matei Lupu, preşedintele Aquacaraş, Mihai Trifunescu, consilierul local Viorel Mutu, reprezentantul Camerei de Comerţ România-China, Filiala Timiş, Ionuţ Voişan. oameni de afaceri din Reşiţa.

Chinezii mai deschid magazine la Bocşa şi la Timişoara

Magazinul, care are 15 angajaţi, dintre care 2 sunt chinezi şi 13 sunt români, va fi deschis, efectiv, în data de 31 august şi va avea program de vânzări în toate cele 7 zile ale săptămânii.

Firma chineză are o fabrică de producţie de materiale textile, lenjerie de corp, lenjerie de pat, perdele, draperii, covoare, iar magazinul din Reşiţa este primul deschis în România, după Bucureşti. Reprezentantul firmei, Cheng Fen, ne-a mărturisit că acesta este primul pas în Banat, care va fi urmat de deschiderea unor magazine în Bocşa şi în Timişoara.

Filipescu: „Suntem invitaţi la Excelenţa Sa, Xu Fe Yong, să întărim relaţiile!”

Preşedintele Camarei de Comerţ Româno-Chineze, Gheorge Filipescu, ne-a declarat, printre altele:

„Relaţiile de apropiere dintre noi, judeţul Caraş-Severin, şi Excelenţa Sa, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Xu Fe Yong, sunt tot mai strânse. Excelenţa Sa ne-a facilitat multe legături cu oameni de afaceri din China, care s-au concretizat, deocamdată, prin acest magazin. La invitaţia mea şi a Camaerei de Comerţ România-China, domnul ambasador a fost, aici, la Reşiţa, şi a vizitat mai multe obiective şi mai multe zone din judeţ. Relaţia noastră de prietenie, bineînţeles, şi de afaceri, va avea parte de un nou moment deosebit, în data de 4 septembrie, dată la care, Excelenţa Sa, domnul ambasador, a invitat o delegaţie din Caraş-Severin să participe la o întâlnire de lucru, la reşedinţa sa din Bucureşti. Au fost invitaţi să participe, prefectul judeţului, Matei Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, primarul oraşului Reşiţa, Ioan Popa, noi, cei de la Camera de Comerţ România-China, pentru a face încă un pas în dezvoltarea relaţiilor bilaterale de comerţ şi industrie”.

La Reşiţa vine un gigant energetic din China!

„Eu zic că avem ce să oferim şi vrem să-i atragem în Caraş-Severin. Sigur, nu vine nimeni să piardă! Dar, ei sunt oameni corecţi, care vor să respecte legea şi vor să muncească! Nu e gaură în cer, cu ce au făcut acum chinezii, dar e un pas. Prin deschiderea acestui magazin este utilizată o clădire care stătea degeaba de 10 ani. Şi, plătesc chirie, bani nu puţini, de care beneficiază oraşul. Însă, ce vreau să vă spun. Am făcut contract la Forumul Economic România-China, cu una din cele mai importante companii din lume specializate în prelucrarea gunoiului menajer, pentru a fi folosit drept combustibil. Am memorandumul deja semnat! Obiectivul este să transformăm gunoiul menajer şi resturile forestiere vegetale în energie. În gaz şi curent. Până la sfârşitul anului vom pune la punct documentaţia şi să găsim locaţia în care va funcţiona. Eu aş vrea să fie la Reşiţa. Sigur, se discută oportunităţile, cele mai bune soluţii, însă, eu vreau la Reşiţa, pentru că ar fi un catalizator de dezvoltare al oraşului. Vreau să precizez că e o afacere independentă de Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor din Caraş-Severin. Dacă acest sistem integrat va avea deşeuri de livrat către această companie, care îl va transforma în energie, cu atât mai bine!”, a mai precizat Gheorghe Filipescu.

O fabrică de automotive, la Oţelu Roşu!

Tot în baza legăturilor stabilite de Camera de Comerţ România-China, săptămâna viitoare va veni la Oţelu Roşu o companie chineză de produs componente de maşini. Compania doreşte să înfiinţeze o unitate de producţie, cu 2000 de locuri de muncă! Primarul oraşului Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, a afirmat că se angajează să angreneze toate localităţile din Valea Bistrei, pentru a face faţă acestei oferte generoase de locuri de muncă!

Filipescu a mai spus că, în două-trei zile mai vin şi alţi oameni de afaceri din China în Caraş-Severin. Aceasta şi pentru că în judeţul Caraş-Severin există cea mai puternică filială din ţară a Camerei de Comerţ România-China.

Caraş-Severin se înfrăţeşte cu China. Nu cu toată China, ci doar cu o provincie

Confrom lui Filipescu, există deja paşi serioşi făcuţi pentru înfrăţirea Reşiţei şi a judeţului Caraş-Severin cu o privincie din China, de unde provine firma energetică de prelucrare a deşeurilor menajere. Provincia are 16 milioane de locuitori!  

Powered by Jasper Roberts - Blog