Menu

Articol

Balul Mărţişorului la Reşiţa. „Este cea mai importantă zi a anului!”

La orele mici ale dimineţii, astăzi, la Reşiţa, s-a încheiat, cu veselie, clinchet de pahare, îmbrăţişări, urări de sănătate şi fericire „Balul Mărţişorului” dedicat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, eveniment organizat de Sindicatul Dascălilor Cărăşeni. La balul, care s-a desfăşurat în localu Duşan şi Fiul, au participat peste 200 de dascăli din Reşiţa, Oraviţa, Băile Herculane, precum şi din zeci de comune cărăşene.

Dascălii cărăşeni şi membrii familiilor lor au dovedit că sunt neobosiţi, că ştiu să danseze pe orice muzică, dar, mai cu seamă pe muzică populară bănăţeană şi oltenească.

„Dascălul rămâne Cenuşăreasa bugetarilor!”

Preşedintele Sindicatului Dascălilor Cărăşeni, Carmen Rugină, la cererea noastră, s-a oprit pentru câteva momente din horă şi ne-a declarat:

„Cu bune şi cu rele a mai trecut un an. În afară de faptul că am mai îmbătârnit şi, poate, ne-am mai înţelepţit, nu am câştigat mare lucru, nici în plan salarial nici în plan uman. Suntem împreună la această sărbătoare, dar, mi se pare că, totuşi, suntem o societate dezbinată. Acum, extrapolez puţin discuţia şi nu mă refer strict la colegii mei. Cred că toată încercarea aceasta de a da o lege a salarizării,... Sărbătorim, sărbătorim, dar trebuie să ajungem şi acolo unde ne doare! Aşadar, cred că nu a fost decât o dihonie care ne-a stârnit pe unii împotriva altora. Cred că aceste categorii de bugetari, sau subcategorii, dacă vreţi să le spunem aşa, au fost realmente învrăjbite. Pentru că a separa şi a crea discriminări, între magistraţi, angajaţii din sănătate, cei din educaţie, funcţionari şi aşa mai departe, eu socotesc că nu este un lucru tocmai sănătos. Pe de altă parte, mi s-a reproşat, nu spui de către cine, persoană importantă, că nu înţelege de ce eu fac similitudine între condiţia noastră de dascăl şi cea a unui procuror sau cea a unui judecător! Mirarea mea a fost, şi este în continuare, ce anume ne separă, pentru că ce ar trebui să ne unească ştiu! Mi-e şi mie greu să admit că noi, dascălii, suntem Cenuşăreasa bugetarilor şi, se pare, vom rămâne aşa în continuare”.

„Este cea mai importantă zi a anului!”

„Cu toate acestea, e bine că mai avem puterea să ne mai adunăm la un loc, să sărbătorim primăvara, tinereţea, frumuseţea, unitatea. Ne simţim bine, petrecem, povestim, râdem, glumim! Aceste lucruri nu ni le poate lua nimeni! Şi, văs pun sincer, când îmi întâlnesc colegii, mai ales la sărbătoarea aceasta, mă simt extraordinar! Pentru mine, este cea mai importantă zi a anului!”, a spus Carmen Rugină.

Powered by Jasper Roberts - Blog