Menu

Articol

Banii europeni din acoperişul deponeului de la Lupac ce stă să se prăbuşească

Blestemul deponeului de la Lupac, componenta centrală a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Caraş-Severin, continuă. La atâtea şi atâtea amânări pentru darea lui în în folosinţă, generate de tot felul de motive de natură tehnică, iată că se adaugă una hilară, nemaiîntâlnită până acum, ceea ce a dus automat la un nou termen de finalizare a lucrărilor.

„La deponeul de la Lupac, datorită căderilor de zăpadă din luna decembrie, acoperişul uneia dintre clădiri a fost afectat. Văzând ce s-a întâmplat acolo, fiind afectat stâlpii de susţinere am solicitat să se interzică reluarea lucrărilor pentru că există riscul prăbuşirii acoperişului, peste utilaje, ceea ce ar produce distrugeri imense. Am informat firma constructoare despre cele întâmplate, lucrarea fiind în termen de garanţie, care va trebui să facă o expertiză în baza căreia ne va transmite măsurile pe care le va lua pentru remedierea situaţiei. Evident că ne dorim ca perioada să fie cât mai scurtă“, a mărturisit astăzi Silviu Hurduzeu.

Preşedintele Consiliului judeţean spune că nu are datele necesare pentru a se pronunţa în privinţa vinovatului: proiectantul ori constructorul. Până la aflarea cauzei acestei situaţii stupide şi nemaiîntâlnite la o construcţie ridicată pe mulţi bani europeni, de vină rămâne natura!

Dealtfel, Silviu Hurduzeu a recunoscut că toată această experienţă cu deponeul de la Lupac şi cu firma constructoare care a câştigat licitaţia – Alpha Construct, din Dr.Tr. Severin, a fost şi este în continuare una nefericită, spunând că: „Noi cu aceasta suntem în litigiu pentru că sunt penalităţi pe care Consiliul judeţean le-a solicitat, firma ne-a acţionat în instanţă şi ne judecăm.“

Partea bună, dacă se poate vorbi de aşa ceva, e că, deşi construcţia în cauză a fost recepţionată, ea se află în garanţie, ceea ce presupune ca lucrările de consolidare să se facă pe banii fie ai proiectantului, fie ai constructorului.

Când vor fi finalizate acestea, nici măcar conducerea Consiliului judeţean nu ştie în acest moment.

Powered by Jasper Roberts - Blog