Menu

Articol

Biblioteca din Bocşa a marcat cei 65 de ani de existenţă printr-o importantă lansare de carte

În acest important an 2018, anul centenarului Marii Uniri, biblioteca publică bocșană a sărbătorit la 1 noiembrie, 65 de ani de lectură publică. Reprezentanţii instituţiei au decis zilele acestea ca acest moment să fie marcat aşa cum se cuvine printr-o lansare de carte, „Reprezentanți bocșeni la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918”, volum semnat de Gabriela Șerban, directorul bibliotecii, și părintele Valentin Costea.

Evenimentul organizat în Sala de Şedinţe a administraţiei locale a reunit oameni de seamă ai culturii cărăşene ce au fost martorii şi celei de a doua lansare importantă a zilei, numărul 100 al revistei „Bocşa culturală“

„Prilej de mare bucurie pentru Bocşa pentru că nu puteam marca cei 65 de ani de activitate decât printr-o lansare de carte dedicată reprezentanţiilor bocşeni la Marea Unire din 1918 de la Alba Iulia, un eveniment de suflet. Mă bucur că am avut alături prieteni şi colaboratori din tot judeţul. Încă odată biblioteca s-a dovedit a fi un punct de atracţie pentru oamenii de cultură şi iubitorii de carte“, a precizat Gabriela Şerban, directorul Bibliotecii Bocşa.

De la înfiinţare şi până astăzi biblioteca din Bocşa se mândreşte cu un fond de documente de peste 71.000 unităţi de bibliotecă, din toate domeniile şi în diferite limbi germană, engleză, franceză, maghiară, greacă, peste 2000 de utilizatori activi şi o frecvenţă medie de 11 utilizatori pe zi care, fie împrumută documente la domiciliu, fie studiază la sala de lectură, fie accesează calculatoarele de la sala Biblionet.

În cele şase decenii și jumătate de existenţă biblioteca a trecut prin mai multe localuri, a avut diverse sedii. Din 1968 se află în localul actual, aşezat în Bocşa Vasiova, în apropierea Primăriei oraşului şi între instituţii şcolare, la îndemâna mai ales a tinerilor. Clădirea actuală a suportat modificări şi lucrări de extindere pentru a face faţă dinamicii colecţiilor şi sporirii numărului de utilizatori. Cu toate acestea, astăzi,  spaţiul bibliotecii este insuficient, instituţia diversificându-şi şi multiplicându-şi serviciile.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog