Menu

Articol

Braconaj. Arme şi zeci de cartuşe confiscate de la doi vânători din Iablaniţa

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Secției 4 Poliție Rurală Mehadia, în data de 11 iulie, au găsit mai multe arme şi cartuşe la doi bărbaţi din Iablaniţa. În locuinţa unuia dintre ei, poliţiştii au găsit cantitatea de 5,3 kg. carne de mistreț, împușcat în cursul lunii mai – iunie, în cursul unei partide de vânătoare fără autorizație. Carnea a fost confiscată şi au mai fost ridicate o armă de vânătoare și opt cartușe calibru 12 mm.

Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin spune că a fost identificat și un alt participant la partida de vânătoare ilegală, un bărbat de 49 de ani. „Din locuința și autoturismul acestuia au fost ridicate două arme de vânătoare, 72 de cartușe, calibru 12 mm și 30-06 mm, unele dintre ele confecționate artizanal, o sursă de iluminare folosită la vânătoare, un instrument de confecționat cartușe, două binocluri”.

În continuare se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 Cod Penal și braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006.

Powered by Jasper Roberts - Blog