Menu

Articol

Când pisica nu e acasă, şoarecii joacă pe masă. Variantă PSD, revăzută şi adăugită!

În PSD Caraş-Severin nu se vrea linişte. După tărăboiul cu Scrisoarea pentru demisia lui Liviu Dragnea semnată de Ion Mocioală în urma votului din CEx judeţean şi după atacurile din ultima vreme ale Luminiţei Jivan la şeful său de partid, astăzi s-a consumat un nou episod din acest serial ce pare de lungă durată. Un număr de 31 de primari s-au întâlnit la sediul partidului din Reşiţa pentru a discuta „anumite probleme”, cum au lăsat unii edili să se înţeleagă.

În fapt, întâlnirea a avut loc cu un singur scop, după cum ne-a mărturisit unul dintre primarii prezenţi, acela de a li se retrage sprijinul atât lui Ion Mocioalcă, cât şi Luminiţei Jivan, până la eventuale alegeri. Iniţiatorul întâlnirii, primarul Târnovei, Petru Fara, care se numără printre contestatarii lui Mocioalcă.

În primă fază s-a propus ca interimatul să fie asigurat de unul dintre primarii de oraş. Luca Mălăiescu, situat în tabăra lui Mocioalcă, a refuzat propunerea, invocând munca din primărie, în timp ce primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, aflat alături de Luminiţa Jivan, s-a declarat de acord, însă „adversarii” s-au împotrivit şi propunerea a căzut.

Atunci, s-a sugerat ca până la alegeri conducerea să-i revină senatorului Ionuţ Chisăliţă. „E o aberaţie ceea ce s-a propus. Avem preşedinte ales şi nu e statutar ca noi să-l revocăm din funcţie”, ne-a mărturisit acelaşi primar.

Într-un final, a apărut şi o listă cu solicitarea primarilor de a-l revoca din funcţie pe Mocioalcă. Dacă cei prezenţi ar fi semnat lista, Liviu Dragnea ar fi fost de acord cu acest lucru şi cu numirea unui preşedinte de organizaţie judeţeană agreat de primari. Şi această variantă a picat, iar discuţiile s-au purtat în jurul propunerii înfiinţării unei ligii a primarilor PSD, care să reprezinte interesele aleşilor acestui partid în relaţia cu conducerea Consiliului judeţean..

Powered by Jasper Roberts - Blog