Menu

Articol

Cei mai buni gimnaşti juniori încep pregătirile în Centrul Naţional Olimpic de la Reşiţa!

Centrul Naţional Olimpic de pregătire a Juniorilor îşi va începe activitatea la Reşiţa de marţi, 6 noiembrie. Momentul este unul de referinţă pentru gimnastica masculină din capitala Banatului de Munte, pentru tradiţia acestui sport căruia, Reşiţa, într-un fel sau altul, i-a dat numeroşi campioni naţionali, dar şi europeni, mondiali şi olimpici.

Practic, de marţi îşi vor începe pregătirile în vedea obţinerii marilor performanţe, cei mai buni gimnaşti juniori de la cluburile sportive şcolare din Buzău, Sibiu, Lugoj, Bistriţa-Năsăud, Reşiţa, precum şi Steaua Bucureşti. În primă fază sosesc zece gimnaşti, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, urmând ca pe parcurs să ajungă şi alţi sportivi care vor învăţa în şcolile reşiţene şi se vor pregăti în sala CSŞ.

„Cel mai probabil, primul antrenament va începe de miercuri dimineaţa. Pentru Reşiţa, aducerea Centrului Naţional Olimpic de pregătire a Juniorilor reprezintă motiv de mândrie şi de recunoaştere a tradiţiei gimnasticii în acest oraş. Pentru că acest Centru să funcţioneze perfect din toate punctele de vedere, avem nevoie şi de implicarea autorităţilor locale, care să dovedească că le pasă de fenomenul sportiv”, ne-a mărturisit prof. Robert Bălan, antrenor la CSŞ Reşiţa.

Colectivul tehnic responsabil cu pregătirea gimnaştilor este alcătuit din: Adrian Meleancă (Lugoj), coordonator, Ermil Popescu – Braşov, Cornel Burduhosu – FRG, şi Robert Bălan, din Reşiţa - antrenori. Supervizor, fostul mare campion, Dan Grecu.

Şi tot marţi, la Reşiţa va fi prezent şi Mircea Apolzan, secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Gimnastică.

Powered by Jasper Roberts - Blog