Menu

Articol

0 Comentariu

Cel mai cunoscut producător de bunătăţi tradiţionale din judeţ aşteaptă atestatul pentru noi sortimente

Târgurile de toamnă sunt cele mai aşteptate evenimente, mai ales de gospodine. Atât la Oraviţa, dar şi la Reşiţa, evenimentele dedicate producătorilor agricoli au avut un mare suuces, iar standurile au fost pline şi de produse autohtone.

Mircea Freisz, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de ciuperci din Caraş-Severin a prezentat la cele două evenimente cel mai nou produs atestat de Ministerul Agriculturii, zacusca de ciuperci.

Aceasta a primit titlul de produs tradiţional din Caraş-Severin, reţeta fiind una foarte veche, păstrată de Freisz cu sfinţenie „O facem la cazan, folosim doar ustensile din lemn pentru a amesteca ingredientele, fără conservanţi. În continuare lucrăm la dosarele pentru atestarea a altor două produse. Zacusca bănăţeană de vinete şi fasole”, spune Freisz.

Producătorul speră ca până la cel mai mare târg din România, Indagra 2018, ce are loc în perioada 31 octombrie-4 noiembrie, toate actele să fie gata şi să poată prezenta cele două noi produse.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog