Menu

Articol

CJAS Caraş-Severin are bani suficienţi pentru asigurarea serviciilor medicale

Până la alocarea bugetului Fondului Național Unic al Asigurărilor Sociale și de Sănătate pe anul 2018, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin i-au fost repartizate sumele necesare acordării serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale aferente primelor trei luni ale acestui an. „Pentru continuitatea acordării serviciilor medicale către populație, județului Caraș-Severin i-au fost repartizați 51,34 milioane de lei”, se arată într-un comunicat de presă al CJAS Caraş-Severin.

Pentru medicamente gratuite și compensate, suma alocată pe primele trei luni ale acestui an este de 11,06 milioane de lei. În opinia Mirelei Zeman președintele – director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, această sumă acoperă integral, conform consumului mediu înregistrat în anul 2017, eliberarea – pentru perioada menționată – a medicamentelor de care au nevoie pacienții din Caraș-Severin“.

Pentru programele naționale cu scop curativ, suma repartizată județului se ridică la 5,15 milioane de lei, cea mai mare parte fiind alocată Programului Național de Diabet, respectiv 3,32 milioane de lei. De asemenea, pentru Programul Național de Oncologie, suma se ridică la 1,35 de milioane de lei, aceasta acoperind necesarul în baza consumului calculat pe o medie a anului 2017.

„În ceea ce privește dispozitivele medicale, au fost repartizate și sumele aferente pentru eliberarea deciziilor pentru pacienții care au depus cereri la finalul anului trecut. Este vorba despre 689.000 de lei, ceea ce înseamnă că în aceste zile putem prelua și onora cereri în continuare pentru dispozitivele medicale necesare pacienților cărășeni“, a precizat președintele – director general al Casei județene.

Potrivit creditelor de angajament repartizate județului Caraș-Severin, pentru cele șase spitale aflate în relații contractuale cu cu Casa de Asigurări de Sănătate județeană, suma se ridică la 20,96 milioane de lei.

Pentru asigurații din județ cărora li s-a recomandat efectuarea de investigații paraclinice, suma seridică la 1,33 milioane de lei, bani care au fost repartizați celor cinci laboratoare aflate în relații contractuale cu instituția noastră, precum și furnizorilor de investigații de radiologie și imagistică medicală.

Având în vedere faptul că toți medicii de familie din Caraș-Severin au semnat actele adiționale pentru asigurarea de asistență medicală, asigurații care au nevoie de consultații, bilete de trimitere și rețete se pot adresa medicului pe lista căruia sunt înscriși, în aceleași condiții ca și până acum.

Powered by Jasper Roberts - Blog