Menu

Articol

1 Comentariu

Concert extraordinar de Crăciun, în Sala „Lyra” din Reşiţa

La Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa, în Sala „Lyra”, a avut loc, aseară, un „Concert extraordinar de Crăciun”, susţinut de Corul „Armonia” - dirijor prof. Emanuela Moldovan, şi orchestra liceului de arte reşiţean - dirijor prof. Eremia Breşneni, corepetitor, prof. Cristian Roşoagă. În deschiderea concertului, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a elevilor secţiei de arte plastice a Liceului de Arte „Sabin Păuţa”, cu participarea cvartetului de alamă, coordonat de prof. Lucian Voina. Apoi, în faţa unei săli arhipline, care a aplaudat cu generozitate spectacolul muzical, profesorii şi elevii liceului au prezentat lucrări simfonice, precum şi prelucrări pentru cor şi orchestră după colinde.

În program au fost prezentate:

Concertul nr. 11, pentru două viori, de Antonio Vivaldi, solist Daria Cernicica, clasa a XI-a, coordonator prof. Viorica Roşca, Elisa Marcu, clasa XI-a, coordonator prof. Silvia Poiană;

Concertul pentru pian şi orchestră nr. 23, de Wolfgang Amadeus Mozart, solist prof. Remus Hosz;

Simfonietta, de Wolfgang Amadeus Mozart;

Colinde pentru cor şi orchestră, de Sabin Păuţa, solist prof. Otilia Alina Aionese;

Colinde pentru cor şi orchestră, de Vasile Spătărelu;

Profesori colaboratori: George Gassenheimer, Otniel Truică, Andreea Iochimov, Diana Szuiogan, Eduard Gentile Ailenei, Andrei Ghilea, Cristian Curescu, Cornelia Nica, Adelina Bilan şi Bogdan Bîtcă.

„Ora” sau „orele”

Conform specialiştilor, concertul a fost de înaltă ţinută şi îi felicităm pe organizatori, pe directorul liceului Carina Pristavu, pe artiştii elevi şi profesori. Semnalăm doar un amănunt neplăcut, apărut pe afişul concertului: scrie că evenimentul are loc la „ORELE 18.00”. Problema e că substantivul „oră” se scrie la plural numai dacă este vorba despre un interval, de exemplu: între orele 18.00 şi 19.00. Dacă e vorba despre ora începerii unui spectacol, atunci este ora 18.00. Altfel, aproape că avem parte de expresia inventată de Caragiale, desigur, în băşcălie, „la orele optsprezece trecute fix!”.

Din păcate, nu e singurul caz. Anunţuri cu evenimente care vor avea loc „la orele X” apar prea des pe afişele unor instituţii, ceea ce poate să ne strice (puţin) dispoziţia înainte de vreun spectacol care poate fi chiar bun! Dar la afişul unui liceu?! Puţină grijă, doamnelor şi domnilor profesori, căci îi învăţăm pe elevi să şi scrie, nu numai să cânte şi să picteze!

A, să nu uităm! Mai aflăm de pe afiş că sala de spectacole se numeşte LYRA, şi nu LIRA. Aşa o fi!

Comentarii

Stmate domn Mircioane, in loc sa va luati de micile detalii, nu credeti ca ar fi frumos sa apreciati totusi munca elevilor ai a profesorilor din acel liceu ? Scrieti mare ca si titlu ..Concert extraordinar ... si nu mentionati NIMIC despre concert. Pe viitor, ca si un mic sfat, decat sa comentati aiurea si sa dati stiri care nu au continut si relevanta cu titlul (dat tot de dumneavoastra probabil) si evenimentul in sine, mai bine va abtineti. Cereti o parere unui om de specialitate inainte sa dati cu stangul in dreptul. Si ca sa fie clar .... la orele X ... este CORECT !!!! Intrebati un profesor de limba romana. Nasol ... ce sa zic
Felicitari liceului pentru minunatul eveniment.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog