Menu

Articol

Concert la cămin, în Bocşa - „Dăruiește lumină” din suflet, pentru suflet...

Autor: 

Sâmbătă, 17 martie 2018, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bocșa a fost gazda unui eveniment de excepție menit să aducă bucurie în sufletele acelor oameni care nu au posibilitatea, din pricina sănătății, să participe la un concert de muzică clasică – Miniconcert de pianină.

„Evenimentul se înscrie într-o serie de patru concerte planificate pentru anul acesta în cadrul proiectului derulat de parteneriatul dintre E.ON și fundația Resonnance, Căminul pentru Persoane Vârstnice Bocșa fiind unul dintre partenerii cuprinși în campanie, singurul beneficiar din Caraș-Severin”, specifica dl. Cristian Butura, reprezentat E.ON.

„Resonnance România, asociație culturală și umanitară înființată în mai 2013, este o filială a Fundației Resonnance din Elveția, a cărei președintă este Elizabeth Sombart. Misiunea Resonnance România este de a duce muzica în locuri în care ea nu ajunge și de a descoperi, de a forma, de a susține și de a promova tinerii pianiști supradotați, vulnerabili din punct de vedere social, dar capabili să devină mari soliști,” mărturisea Lavinia Dragoș, director Resonnance România, prezentă la eveniment.

Tinerii Petru Burcea, Carina Tănase Ene și Alexandru Ilie, dar și dna. Lavinia Dragoș, au încântat, timp de o oră, publicul prezent în sala de festivități a Căminului bocșean, cu vibraţia înaltă a lucrărilor semnate de compozitori renumiţi, cum ar fi: Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Felix Mendelssohn-Bartoldi, Frederic Chopin, Edvard Grieg.

În final, dna. Anca Pascu, managerul Căminului pentru Persoane Vârstice Bocșa, a felicitat și a mulțumit inițiatorilor evenimentului și a subliniat aprecierea și considerația pentru sacrificiul acestora de a străbate sute de kilometrii doar pentru a oferi „lumină și căldură” sufletelor unor oameni bătrâni și cu probleme.

Evenimentul, inedit pentru majoritatea participanților, s-a dovedit a fi unul de suflet într-o dimineață plină de emoție oferită cu căldură și deosebit talent de către tineri deosebiți, de către oameni aleși.

Gabriela Şerban

Powered by Jasper Roberts - Blog