Menu

Articol

0 Comentariu

Consilierii reşiţeni au cerut să vină Viorel Lolea să explice ce face cu atâţia bani!

Adrian Dacica şi Hadrian Popescu

Sătui să tot rectifice bugetul local pentru cele două secţii ale clubului CSM Şcolar Reşiţa – fotbal şi handbal – consilierii municipali ai PSD s-au opus astăzi, într-o şedinţă „de îndată” proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ioan Popa, aflat în concediu, şi semnat de viceprimarul Adrian Dacica, potrivit căruia clubului din Valea Domanului urma să-i revină 200.000 de lei.

Social-democraţii au sărit ca arşi la aflarea sumei, considerând-o exagerată, după ce în urmă cu doar o lună se votase o altă rectificare de 300.000 de lei şi au cerut explicaţii directorului economic, Maria Uzum. Potrivit spuselor sale, la sfârşitul lunii octombrie clubul avea datorii de 66.000 de lei, iar 120.000 reprezintă fondul de salariii pentru sportivi şi antrenori. Altfel spus, 200.000 de lei erau pentru luna în curs, în decembrie urmând o altă rectificare bugetară, în acelaşi cuantum. "Să vină Lolea (preşedintele clubului din Valea Domanului, n.r.) să ne explice ce a făcut cu banii”, a cerut social-democrata Silvia Chivari. La rândul său, şeful de grup al PSD, Mirel Sabo, a mărturisit că el nu va vota, până nu i se va explica pe ce s-au cheltuit şi se cheltuie banii la acest club susţinut financiar de Consiliul Local Reşiţa, cu precizarea că fiecare dintre colegii de partid ar fi avut libertatea să voteze cum ar fi vrut. Sigur, nici ei nu au votat şi cum proiectul în ansamblul său (incluzând, între altele, şi o rectificare bugetară pentru achiziţionarea unei pompe pentru staţia de apă din Dealul Lupacului) risca să fie respins, consilierii au dat-o la întors, întrebând secretarul dacă se poate convoca o altă şedinţa „de îndată”, în aceeaşi zi, pentru a se discuta problema celor care cer bani publici pentru CSM Şcolar Reşiţa sau dacă solicitarea poate aştepta până la următoarea şedinţă, ordinară.

Cum dinspre grupul liberal s-au auzit voci că fără această rectificare bugetare s-ar închide clubul, liderul de grup, Hadrian Popescu a cerut o pauză de consultări care s-a încheiat cu un amendament propus de viceprimarul Gabriel Duruţ, acela de a se acorda doar 70.000 de lei, pentru plata datoriilor, diferenţa urmând să fie aprobată în funcţie de raportul pe care i l-au solicitat lui Viorel Lolea până la ultimul leu cheltuit.

Cu banii ceruţi astăzi, efortul Consiliului Local Reşiţa s-ar fi ridicat până acum în această ediţie de campionat, la cele două secţii, la 2 milioane de lei, bani despre care social-democraţii spuneau că nu se justifică în raport cu performanţele fotbaliştilor şi handbaliştilor.  

Powered by Jasper Roberts - Blog