Menu

Articol

Continuă protestele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa! (UPDATE)

Pentru a doua zi consecutiv, curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-a umplut de protestatari în halate albe, nemulţumiţi de faptul că le-au fost diminuate considerabil sporurile salariale. Aproape 200 de asistenţi medicali, brancardieri, infirmieri de la patru secţii ale spitalului au ieşit din nou să protesteze împotriva noului sistem de salarizare din Sănătate care îi afectează în mod dramatic.

Aceştia au primit ieri fluturaşii cu salariile aferente lunii martie şi au constatat că veniturile le-au scăzut considerabil, fapt pentru care au decis să-şi exprime nemulţumirea. Alături de ei au ieşit şi medicii care îi susţin în demersurile lor.

UPDATE, ora 11 =========

Personalul spune că după ani de zile de muncă, ieri, nu le-a venit să creadă când au văzut că unii au pierdut chiar şi 1.500 de lei. „Fiecare caz trece prin UPU. Nu avem cu nimeni nimic, dar este discriminare şi nu trebuia să ni se ia sporurile”, spune o infirmieră. Alături au venit şi unii şefi de secţie. Constanţa Sîrbu, şefa de la ATI spune că ea nu este nemulţumită de salariul său, dar că fără asistenţi sau infirmieri spitalul nu poate funcţiona. „Pe secţia ATI este foarte mult de lucru. Atâta timp cât nu avem necesarul de echipamente nu poţi cere calitate. Eu îi susţin pe colegii mei, deoarece fără ei nu ne putem descurca, mai ales că lucrăm cu personal insuficient”, a mai spus Constanţa Sârbu. Aceasta a mai povestit că unii colegi au spus că au luat de la ei ca să dea la medici, iar acest lucru a făcut-o să sufere. 

În orice caz, cei prezenţi şi astăzi în curtea spitalului spun că nu se vor opri din proteste până când nu vor primi răspunsuri. „Domnul Hurduzeu să vină şi să discute cu noi. Aşa ceva nu se mai poate” s-a auzit din mulţime. Maria Galescu, lidera Sanitas de la Spitalul Judeţean Caraş-Severin a anunţat că protestele vor continua. „Din momentul în care şi-au văzut fluturaşii, toţi colegii sunt foarte supăraţi. Cred că pacienţii au de suferit, deoarece personalul se gândeşte tot mai mult la problemele cotidiene. Trebuie să se găsească o soluţie cât mai repede”.

Powered by Jasper Roberts - Blog