Menu

Articol

Coriştii din Voislova, în Camera Deputaţilor: „Am venit să colindăm, la mulţi ani să vă urăm!”

Colindătorii din Voislova

Colindele cărăşenilor au ajuns să răsune astăzi în Parlamentrul României. Mai precis în Camera Deputaţilor, acolo unde cei 34 de componenţi ai Corului „Grănicerii Văii Bistrei”, din Voislova, comuna Zăvoi, au colindat-o pe Valeria Schelean-Şomfelean şi pe colegii săi.

Venind dintr-o vatră folclorică reprezentativă pentru Banatul de Munte, păstrătoare de tradţii etno-culturale de excepţie, coriştii – de la copiii de şcoală şi până la oameni trecuţi de prima tinereţe – au adus cu ei frumuseţea colindelor locului, dar şi portului popular de pe Valea Bistrei.

„A fost un moment de bucurie, de înălţare sufletească în care eu şi colegii mei parlamentari ne-am simţit din nou copii. Apreciez efortul acestor minunaţi tineri, al acestor oameni în toată firea şi dragi mie care au venit tocmai de la Voislova pentru a ne aduce gândurile lor curate şi aceste colinde păstrate şi transmise cu sfinţenie din generaţie în generaţie”, ne-a declarat Valeria Schelean-Şomfelean.

Între coriştii care au colindat astăzi în Camera Deputaţilor s-a numărat şi primarul comunei Zăvoi, Doru Cârdei, un susţinător fervent al păstrării tradiţiilor şi obiceiurilor populare.

Powered by Jasper Roberts - Blog