Menu

Articol

Dan Mirea nu se lasă! Mai face un festival, la care e invitat şi Petru Borduz!

Autor: 

Dan Mirea, directorul artistic al Teatrului de Vest Reşiţa, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că organizează Simpozionul de Teatru „Val Verde”, în perioada 21-24 septembrie, adică, la sfârşitul acestei săptămâni, de joi până duminică. Cu această ocazie, consilierul judeţean Petru Borduz, membru în comisia concursului pentru ocuparea postului de manager la Teatrul de Vest Reşiţa, care a recunoscut că nu a fost în viaţa lui la teatru, are ocazia să îşi acopere o lacună din complexa sa biografie culturală; poate să vadă, în sfrâşit, un spectacol pentru copii! Am aflat aceasta pentru că la conferinţa de presă, organizată la Primăria Reşiţa, un jurnalist l-a întrebat pe Dan Mirea dacă îl invită la simpozion şi pe consilierul judeţean Petru Borduz.

„Simpozionul este pentru copii, părinţi şi bunici, este o şcoală de educaţie prin artă, pentru cei interesaţi de artă. Dacă dumnealui face parte dintr-una din aceste categorii, îl invit cu tot dragul! Intrarea este liberă!”, a spus Dan Mirea.

Simpozionul, al cărui principal organizator este Şcoala de Teatru „Dan Mirea”, este ceva mai mult decât un festival de teatru pentru copii, pentru că este gândit şi ca o şcoală de teatru, precum şi de alte arte. În cele patru zile ale festivalului, vor avea loc spectacole de teatru, în special pentru copii şi adolescenţi, dar şi ateliere de creaţie în domeniul artelor dramatice: dezbateri despre teatru, regie, actorie, ateliere de confecţionat păpuşi de scenă, ateliere de mişcare şi rostire scenică. Vor mai fi şi ateliere de pictură şi sculptură. Evenimentul urma să aibă loc pe platoul hotelului Turist, din coada Lacului Secu, situat la aproximativ 12 kilometri distanţă de Reşiţa, însă, ca urmare a prognozei meteorologice, care anunţă ploi şi intensificări ale vântului în zilele de joi şi vineri, primele două zile ale simpozionului se vor desfăşura la Palatul Cultural, sediul Teatrului de Vest Reşiţa.

La Simpozionul „Val Verde” vor evolua trupe de teatru din Reşiţa, Timişoara, Bucureşti, Sighişoara şi Târgu Mureş. Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 21 septembriie, la ora 10,00, la Palatul Cultural din Reşiţa.

Simpozionul de Teatru „Val Verde” - Lacul Secu, ediţia I, este finanţat de Primăria şi Coniliul Local Reşiţa, de mai mulţi sponsori privaţi. La conferinţa de presă a participat şi Liliana Dacica, directoare la direcţia care se ocupă de cultură şi de tineret, din cadrul Primăriei Reşiţa. Au mai fost prezenţi, Joan Tudoran, reprezentantul Asociaţiei Victoria Media Art Reşiţa, şi Paul Legezeu, membru al Asociaţiei Oameni cu Suflet din Reşiţa.

Organizatorii simpozionului sunt: 

Şcoala de Teatru Dan Mirea
Asociaţia Victoria Media Art Reşiţa
Primăria şi Consiliul Local Reşiţa
Teatrul de Vest Reşiţa

Powered by Jasper Roberts - Blog