Menu

Articol

Danezii caută culegători de mazăre din Caraş-Severin

Un angajator din Danemarca pune la dispoziţie 200 de locuri de muncă sezonieră de culegători de mazăre pentru campania 2019. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Caraş-Severin, promovează această ofertă, cu specificare că acelaşi angajator oferă şi alte 100 locuri pentru Portugalia.

„Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători”, informeayă Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Caraş-Severin.

Durata contractului este în Danemarca pe perioada iunie – octombrie 2019, iar în Portugalia în perioada martie-iunie 2019, cu un program de lucru de 30-40 ore, timp de şase zile pe săptămână.

„Pentru Danemarca, cazarea se face în rulote, în camping fiind disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană”, a mai precizat Goagă, AJOFM.

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile, costul fiind de 100-120 de euro, taxă suportată de lucrător/lună, incluzând consumul/utilitățile.

Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit în prealabil de către angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului.Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

În Danemarca, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.

In Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus.

Reprezentanţii AJOFM Caraş-Severin spun că plata impozitului și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

Sunt solicitate persoane cu vârsta minimă de 18 ani, cu cunoştinţe de limba engleză – nivel minim, dar nu este obligatoriu şi care să fie apte pentru muncă fizică grea, indiferent de climă.

Pentru a aplica pe aceste posturi, candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk.

Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi se va proceda la invitarea la selecție a persoanelor, în prima jumătate a lunii decembrie la Slatina, termenul limită de trimitere a CV-ului fiind data de 10 decembrie .2018.

Informații suplimentare pot fi obţinute de la consilierul Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraş-Severin, tel 0255/212160.

Powered by Jasper Roberts - Blog