Menu

Articol

Direcţia de Sănătate Publică a găsit suport în campania pro-vaccinare

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin readuc în discuţie importanţa vaccinării copiilor, având în vedere faptul că în ultima perioadă în spaţiul public se duce o campanie neoficială anti-vaccinare.

Mai mult decât atât, Consiliul Judeţean pentru Persoane Vârstnice, Liga Caraş-Severin a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, Filiala Judeţeană Caraş-Severin au decis să se alăture celor de la DSP pentru că cetăţenii să înţeleagă faptul că eradicarea unor boli grave se face doar prin astfel de vaccinări.

Reprezentanţii acestor asociaţii spun că vor face tot posibilul pentru ca membrii lor să afle toate datele concrete despre planul naţional de vaccinare, iar prin numeroasele întâlniri pe care le au în plan, fiecare să îşi aducă aportul la o corectă informare.

Conform datelor de Direcției de Sănătate Publică din Banatul de munte în anul 2017 acoperirea vaccinală a fost de 39,7%, iar în anul acesta a depășit 50%. În ceea ce privește stocurile de vaccin ROR, tetravalent şi hexavalent reprezentanţii DSP spun că nu există probleme de asigurare a dozelor necesare vaccinării copiilor din judeţ. (Foto: cps.ca)

Powered by Jasper Roberts - Blog