Menu

Articol

Două zile de foc pentru pompierii din Caraş-Severin

La sfârşitul săptămâni trecute, în zilele de 10 şi 11 martie, incendiile de vegetaţie au cuprins judeţul Caraş-Severin. Din neglijenţă şi nepăsare, au ars aproape 45 de hectare de teren, dar din fericire focul nu a ajuns la gospodăriile oamenilor.

„Forțele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin au intervenit pentru lichidarea mai multor incendii de vegetație care au izbucnit pe teritoriul județului nostru. Cauzele probabile de aprindere au fost folosirea focului deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere. Din fericire, incendiile nu s-au propagat la gospodăriile populației și la fondul forestier”, spuen Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Cele mai multe hectare au fost afectate în localitatea Feneş, apoi Reşiţa, Dalboşeţ, Carașova, Topleț, Plugova, Cornea, Bozovici, Soceni, Gîrbovăț şi Ciuchici.

Pompierii recomandă agricultorilor să respectate mai multe reguli atunci când recurg la arderea resturilor vegetale sau a vegetaţiei uscate. Focul nu se aprinde în aer liber în locuri cu pericol de incendiu și în condiții meteorologice cu intensificări ale vântului; locul arderii trebuie asigurat cu mijloace și materiale pentru stingerea focului (butoi cu apă, stingător). Arderea trebuie supravegheată permanent, iar la sosirea nopții, focul se stinge și se verifică cu atenție zona, iar în situația izbucnirii unui incendiu, acesta trebuie anunțat imediat la serviciul voluntar pentru situații de urgență al localității și la numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Powered by Jasper Roberts - Blog