Menu

Articol

După ani de rătăciri, „fratele” Ion şi „sora” Ionela s-au regăsit la Reşiţa

Ionela Kovacs, Graţiela Gavrilescu, Ion Tabugan

Moment emoţionant prilejuit de vizita Graţielei Gavrilescu la Reşiţa. Venită în calitate de ministru şi de vicepremier al României, aceasta nu a scăpat prilejul de a-l prezenta într-o conferinţă de presă pe noul membru de vază al ALDE, deputatul Ion Tabugan care, obişnuit doar cu funcţii responsabile, a fost numit direct preşedinte interimar al organizaţiei judeţene.

Au urmat  clipe duioase, patetice chiar, atunci când, gâtuită de emoţii, fosta preşedintă ALDE Caraş-Severin, Ionela Kovacs, în prezent vicepreşedintă şi cu responsabilităţi de consilier în ministerul Culturii, i s-a adresat deputatului: „Bine ai venit acasă, Ioane. Bine te-ai întors în familia din care am făcut amândoi parte, familia liberală, la care eu, iată, acum trei ani l-am urmat pe domnul Tăriceanu. Bine ai venit acasă frate mai mare, eu sunt sora cea mică şi sunt bucuroasă că ai considerat de cuviinţă că aici ţi-e locul”.

La fel de emoţionat, dar şi de responsabil, Ion Tabugan a reuşit totuşi să se adreseze noilor săi colegi de partid pe care îi va conduce de acum încolo spre orizonturi necunoscute: „„Mulțumesc conducerii partidului ALDE și doamnei vicepreședinte pentru susținerea mea de reîntoarcere la marea familie liberală reformatoare. În 2004 am intrat în Partidul Liberal, iar acum am ales ALDE pentru că este un partid liberal reformator. Am ales ALDE pentru că doream să revin acolo unde îmi era locul ca om de dreapta. Acum venim să reîntregim echipa, mă reîntorc acasă pentru că atunci am pornit cu actualul președinte Călin Popescu Tăriceanu, am făcut o echipă bună la vremea respectivă și acum reconstruim o mare echipă liberală reformatoare și democrată și dorim în Caraș-Severin să devenim o forță, şi nu să fim consideraţi un partid de mâna a doua sau a treia”.

Până acum, Ion Tabugan a fost membru în PNL, apoi l-a urmat pe Gabriel Oprea în UNPR, după care a lucrat sub comanda lui Traian Băsescu, la PMP, iar astăzi îl găsim în ALDE.

Powered by Jasper Roberts - Blog