Menu

Articol

După nouă luni de aşteptare, centrul de permanenţă Anina devine funcţional

Conducerile Casei de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin și Direcției de Sănătate Publică a județului s-au întâlnit miercuri, 19 septembrie, pentru a discuta pe marginea Adresei Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. RV 6657/17.09.2018, urmare a punerii în aplicare a prevederilor OUG 78/2018 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018, județului Caraș-Severin i-au fost alocate sume aferente desfășurării activității centrelor de permanență.

Ţinând seama de faptul că la 1 februarie 2018, prin dispozițiile emise de către directorul executiv al DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş, au fost înființate trei noi centre de permanență în localitățile Anina, Caransebeș și Iablanița, conducerile celor două instituţii au decis ca, începând cu 1 octombrie, să fie perfectate contracte cu medicii de familie în două dintre cele trei centre de permanenţă: Anina şi Iablaniţa.

Referindu-se la această situaţie, Nicolae Drăgan – Țeicu, diector general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, spune: „Trebuie să precizăm, pentru că există încă neînțelegeri pe acest segment, că noi procedăm la finanțare în funcție de alocările bugetare. Totul ține de creditele de angajament și creditele bugetare. Acum a fost un moment propice pentru a permite ca furnizarea de servicii medicale locuitorilor din cele două zone ale județului să revină la standarde. În ceea ce privește centrul de permanență înființat în municipiul Caransebeș, se amână perfectarea contractelor de furnizare de servicii medicale până la o nouă rectificare/suplimentare a bugetului alocat județului Caraș-Severin, având în vedere și faptul că la nivelul orașului există două entități capabile să asigure servicii medicale 24 de ore din 24 (CPU, Spitalul Municipal de Urgență și Serviciul de Ambulanță)“.

Medicii care doresc să-și desfășoare activitatea în cele două centre au fost convocați pentru semnarea actelor și întocmirea documentației vineri, 21 septembrie, la sediul instituției.

Reamintim că în Caraş-Severin astfel de centre de permanenţă mai sunt deschise la Bocșa, Bozovici, Soceni și Constantin Daicoviciu

Powered by Jasper Roberts - Blog