Menu

Articol

Eftimie Murgu, o universitate evaluată de ARACIS cu grad de încredere limitat

În ciuda eforturilor depuse de conducere, la Universitatea „Eftimie Murgu”, din Reşiţa, lucrurile nu par să se redreseze în direcţia dorită de toată lumea. Dovadă este şi faptul că, pentru a doua oară în ultimii ani – 2015 şi 2017 – universitatea reşiţeană a primit calificativul de „grad de încredere limitat” din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Calificativele ARACIS sunt de trei feluri: „Încredere”, cu menţinerea acreditării pe următorii cinci ani, „Neîncredere’’, ceea ce poate duce la retragerea acreditării universităţii respective, şi „Încredere limitată’’, ceea ce înseamnă că, într-un an-doi, comisia ARACIS va reveni pentru o nouă evaluare când, se poate schimba calificativul înt-unul mai bun sau în unul mai rău.

Potrivit hotărârii Consiliului ARACIS din luna decembrie, Universitatea „Eftimie Murgu” este singura instituţie de învăţământ superior evaluată care a primit acest calificativ.

Motivele acordării calificativului ţin fie de managementul defectuos, fie de numărul redus de studenţi la o anumită specializare. Spre exemplu, în 2016 la Specializarea Inginerie Economică, în domeniu mecanic, nu s-au înscris suficienţi studenţi pentru ca să fiinţeze un an de învăţământ.

Powered by Jasper Roberts - Blog