Menu

Articol

Elena Amzoi vrea să fie bine la Protecţia Copilului. Şi Hurduzeu vrea la fel, dar cu reducerea cheltuielilor!

Elena Amzoi a fost numită, ieri, de către Consiliul Judeţean, în funcţia de director executiv, pe perioadă temporară, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin, ca urmare a faptului că, prin demiterea fostului director, Ana Vasile, postul a rămas vacant. Elena Amzoi va deţine funcţia de director executiv până la câştigarea postului prin concurs, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Silviu Hurduzeu. Preşedintele a mai spus că Elena Amzoi are experienţă în domeniu, ea ocupând anterior funcţia de director adjunct la Direcţia de Dezvoltare a Consiliului Judeţean, cu responsabilităţi în domeniul protecţiei sociale, iar în perioada suspendării directorului Ana Vasile a îndeplinit aceeaşi funcţie de director executiv, fiind numită tot de Consiliul Judeţean.

Să îndreptăm neregulile şi să punem beneficiarii mai presus de toate

După şedinţa Consiliului Judeţean, Elena Amzoi a declarat:

„În două luni de detaşare, sigur că mi-am dat seama despre ce se întâmplă în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. Faptul că am mai lucrat ca director executiv la o direcţie de monitorizare şi protecţie socială m-a ajutat să îmi dau seama mai bine de cea ce se întâmplă. Sigur că încerc şi fac tot posibilul ca să îndrept toate neregulile care s-au făcut, pentru că sunt foarte multe nereguli. Dar, cu ajutorul Consiliului Judeeţan, cu ajutoul colegilor, chiar din Direcţia de Asistenţă Socială, încerc să punem mai presus beneficiarii şi nu doar Direcţia Generală”.

Este de lucru, dar trebuie reduse cheltuielile

Preşedintele Silviu Hurduzeu a spus că DGASPC este una dintre cele mai importante direcţii din Consiliul Judeţean, fiind şi o direcţie care impune mari provocări.

„Cu siguranţă, tensiunile s-au mai diminuat. Nu mai este aceeaşi stare acolo, dar mai sunt multe de făcut la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Împreună cu colegii din Consiliul Judeeţan, doamna Nuţa Amzoi va şti ce are de făcut acolo, una din problemele cele mai importante fiind aceea de reducere a costurilor, a cheltuielilor, la nivelul direcţiei. Pentru că o să vedeţi, când vom discuta bugetul judeţului pe acest an că o mare parte din bugetul nostru va fi pe această componentă de asistenţă socială”, a mai spus Silviu Hurduzeu.

Powered by Jasper Roberts - Blog