Menu

Articol

Elevii din Reşiţa, Caransebeş şi Oraviţa au ocazia unică să vadă lungmetrajul „Moromeţii 2”, cu Horaţiu Mălăele în rol principal, înainte de premiera oficială

Reprezentanţii celor trei cinematografe din Caraş-Severin vin în ajutorul dascălilor şi elevilor cu lansarea mult mai devreme de cea oficială a lungmetrajului Moromeţii 2. Astfel, elevii vor avea parte de surprize, aceştia putând chiar să participe la o discuţie cu actorii şi membrii ai echipei care a lucrat la acest proiect în data de 1 noiembrie.

Maria Bikfalvi spune că deja biletele s-au vândut toate în alte oraşe, iar implicarea atât a autorităţilor cât şi a dascălilor a dat rezultate foarte bune. „Ce pot să spun este că fiecare reprezentaţie va beneficia de prezenţa echipei de producţie a filmului, iar numărul de spectacole se poate suplimenta în funcţie de solicitări. Tariful de intrare este de 15 lei, pentru grupuri organizate tariful este de 10 lei, iar cadrele didactice au acces gratuit“, a mai spus Bikfalvi.

Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea are la bază un scenariu inspirat din volumul al doilea, din „Viaţa ca o pradă” şi publicistica lui Preda. Scenariul reia firul poveştii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Cele două personaje principale, Ilie Moromete şi fiul său Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiţi, prilej permanent de conflict. Ele sunt interpretate de Horaţiu Mălăele şi Iosif Paştină.

Powered by Jasper Roberts - Blog