Menu

Articol

Este oficial: Delphi Packard îşi încetează activitatea la Moldova Nouă!

Serviciul de Comunicare al Aptiv Electrical Distribution Systems România ne-a trimis poziţia companiei referitoare la Fabrica Delpfi Packard Moldova Nouă. Iată precizările făcute pe marginea acestui subiect delicat din punct de vedere social, în condiţiile în care 698 de oameni îşi vor pierde locul de muncă.

"În urma întalnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să sustină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăsura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un numar mai mare de angajaţi decat am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi sa luam decizia de a ne ajusta operaţiunile din România.

Încetarea activităţilor de producţie în Moldova Nouă va avea loc la sfârşitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajaţi.

Vom face toate demersurile necesare împreuna cu părţile implicate pentru a minimiza impactul negativ şi pentru a cauta soluţii care să-i ajute pe angajaţii afectaţi de această măsură.

În acest proces, ne-am angajat ca punerea în aplicare a deciziei să fie în conformitate cu legile şi reglementarile locale. Echipa de Resurse Umane va colabora cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Caraş-Severin, pentru a acorda tot suportul necesar. De asemenea va coopera cu alţi angajatori în vederea găsirii unor oportunitati pentru angajati.

În acelasi timp, încurajăm angajaţii să aplice la posturile disponibile în fabricile noastre din Sânnicolau Mare, Ineu şi Centrul de Inginerie din Arad, punându-le la dispoziţie oferte de angajare.

Agnieszka Przymusińska,
Communications Manager, Central & Eastern Europe
"

Powered by Jasper Roberts - Blog