Menu

Articol

Expoziţia de fotografie artistică „Scena ca o stradă”

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, în sala „Horaţiu Vornica”, s-a deschis, ieri, expoziţia de fotografie artistică, „Scena ca o stradă”, realizată de Foto Club Banatul Montan, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Reşiţa. Expoziţia cuprinde 101 fotografii realizate de către artiştii-fotografi în perioada festivalului, pe scenă sau în culise.

În deschidere a vorbit directorul Casei de Cultură, Marian Apostol, care s-a referit la „nevoia de normalitate”, la nevoia de a face oraşul, comunitatea, mai frumoase, prin colaborare, prin construcţie în primul rând, nu prin demolare şi dezbinare. Despre fotografiile expuse au vorbit Flavian Săvescu şi Nicolae Dumitru Vlădulescu, respectiv preşedintele şi vicepreşedintele Foto Clubului Banatul Montan.

Cel mai important proiect!

Referitor la expoziţie, preşedintele Foto Clubului Banatul Montan, Flavian Săvescu, ne-a declarat:

„Este vorba, pentru noi, pasionaţii de fotografie, de un experiment extraordinar, pentru că în fotografie cel mai important lucru este lumina, iar cu această ocazie am avut parte de lumini şi umbre cu totul deosebite. Expoziţia poate fi considerată o „radiografie” a festivalului şi pot să mai spun că este cel mai important proiect al Foto Clubului Banatul Montan de până acum! Vom duce expoziţia şi în alte părţi, pentru că pot să spun că ne reprezintă şi ne-a adunat la un loc mult mai bine decât au făcut-o alte lucruri”.

În expoziţia „Scena ca o stradă”, organizată sub patronajul Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, expun: Flavian Săvescu, N. D. Vlădulescu, Andrei Morariu, Daniel Puşcău, Petre Dalea, Vali Marin, Dina Voicu, Dan Purice, Liviu Romanescu, Dennis Cordelea, Georgian Malinetescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog