Menu

Articol

Fântâna cinetică a intrat într-o nouă etapă de retehnologizare

Fântâna cinetică din centrul Reşiţei, cel mai fotografiat obiectiv al oraşului a fost făcută bucăţi. Reprezentanţii Primăriei Reşiţa spun că în această perioadă se efectuaeză câteva lucrări de mentenanţă la creaţia lui Constantin Lucac. „Obiectivul a intrat într-un proces de retehnologizare. Este vorba de câteva lucrări ce întreţinere periodică“, a spus Andrei Apostol, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. 

Se pare că aceste lucrări vor dura aproximativ două săptămâni, în cadrul cărora se vor schimba rulmenţi de la elementul central al fântânii. Obiectivul reşiţean este opera sculptorului Constantin Lucaci, celebru în special pentru fântânile cinetice realizate în mai multe oraşe din România.

Fântâna cinetică din Reşiţa este realizată din otel inoxidabil la UCMR (Uzina de Construcţii de Maşini Reşiţa) şi bineînţeles că, mai mult sau mai puţin din mândrie locală, toţi reşiţenii o consideră cea mai frumoasă fântână cinetică realizată de maestrul Constantin Lucaci. Pe lângă fântâna cinetică din Reşiţa, Constantin Lucaci a realizat aici şi Monumentul Eroilor din Parcul Tricolorului.

Powered by Jasper Roberts - Blog