Menu

Articol

Forţele speciale ale României, Republicii Moldova şi SUA participă la un exerciţiu militar comun

Autor: 

Chișinău, 7 iun /BMTF/ - Circa 70 de militari din cadrul Forțelor Speciale ale Armatei Naționale a Republicii Moldova, alături de Forțele pentru operații speciale ale Armatei Române și Forțele speciale ale Armatei SUA participă, în perioada 5-30 iunie, la exercițiul militar JCET-2017 (Joint Combined Exchange Training) pe teritoriul Republicii Moldova, informează marți Radio Chișinău.

Potrivit comandantului Batalionului cu Destinație Specială, locotenent-colonelul Veaceslav Balan, antrenamentele, care se desfășoară la Baza militară de instruire a Armatei Naționale de la Bulboaca și Baza de Aviație Decebal de la Mărculești, au ca scop antrenarea comună și efectuarea unui schimb de experiență între militarii forțelor speciale ale Republicii Moldova, României și SUA.

În conformitate cu scenariul exercițiului, militarii celor trei armate execută ședințe de trageri specifice și avansate, exerciții de antrenament în teren, dar și parașutări.

Armata Națională a Republicii Moldova participă la Joint Combined Exercise Training începînd cu anul 2009, precizează Radio Chișinău. (Sursa: M-SecurityNews)

Powered by Jasper Roberts - Blog