Menu

Articol

Forum de colaborare transfrontalieră România-Ungaria

Autor: 

În ziua de 10 februarie 2017, la Timișoara a avut loc un forum pentru identificare de parteneri în vederea accesării în comun a unor proiecte transfrontaliere, între România și Ungaria. La acest forum a participat şi consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, care a adresat un mesaj participanților.

La forumul de la Timişoara au participat circa 100 de persoane, din cele două țări, reprezentanți ai administrațiilor locale și ai unor entități private din România şi Ungaria, în special din cele opt județe care pot depune proiecte în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.

În marja participării la această manifestare, consulul general român Florin Vasiloni a avut o întrevedere cu dl Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Cei doi oficiali români au discutat despre oportunităţile oferite de programul Interreg, manifestându-se dorința de colaborare și susținere a proiectelor care să vizeze crearea unei sinergii în spiritul valorilor europene.

Urmare a lansării în data de 29 decembrie 2016 a două Apeluri pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului, respectiv un Apel deschis, pentru propuneri de proiecte normale, şi un Apel restrâns, pentru proiecte strategice, Secretariatul Comun al Programului Interreg V-A România-Ungaria a organizat, în perioada 6-10 februarie 2017, o serie de evenimente de informare, în România şi Ungaria (ORADEA, 06.02.2017, pentru potenţiali aplicanți din judeţele Satu-Mare şi Bihor, DEBRECEN, 07.02.2017,  pentru potenţiali aplicanți din judeţele Szabolcs-Szatmár-Bereg  şi Hajdú-Bihar, SZEGED, 08.02.2017, pentru potenţiali aplicanți din judeţele Békés şi Csongrád, ARAD, 09.02.2017, pentru potenţiali aplicanți din judeţele Timiş  şi Arad) şi Forumul pentru identificare de parteneri, la Timişoara, în data de 10 februarie 2017, pentru potenţiali aplicanți din toate cele opt judeţe ale ariei programului.

Obiectivul evenimentelor de informare a fost de a sprijini potenţialii aplicanţi în pregătirea de proiecte de succes, care vor trebui depuse până la data de 24 aprilie 2017. Forumul pentru identificare de parteneri şi-a propus să sprijine iniţiative de cooperare de succes şi să faciliteze crearea de parteneriate.

Powered by Jasper Roberts - Blog