Menu

Articol

Fosta Uzină de apă din Caransebeş, la fier-vechi!

Autor: 

Despre vechea Uzină de apă a Caransebeşului, situată la limita municipiului cu comuna Buchin, s-a vorbit tot mai mult în ultimul timp. La sfârşitul lunii august, directorul SC Aquacaraş SA, Nicolae Miu-Ciobanu, a fost prezent la una dintre şedinţele Consiliului Local Caransebeş, cu acest prilej el explicând că operatorul judeţean de apă şi canal vrea să se descotorosească de acest obiectiv, deoarece i-a produs pierderi de 450.000 de lei doar în 2017, fiindcă Aquacaraş nu s-a folosit de aceste instalaţii, dar a trebuit să asigure conservarea şi plata personalului care se ocupa de această operaţiune.

La acel moment, Nicolae Miu-Ciobanu le-a sugerat reprezentanţilor administraţiei locale să preia această uzină şi să o caseze, deoarece durata de viaţă a instalaţiilor de acolo a expirat de foarte mult timp şi, în plus, nu e clarificată nici situaţia juridică a terenului pe care aceasta a fost construită.

Recent, primarul Felix Borcean a declarat că singura soluţie viabilă în actuala situaţie ar fi ca Primăria Caransebeş să preia fosta Uzină de apă de la Buchin şi, într-o formă sau alta, să o închidă, pentru casare, iar fierul rezultat din dezmembrare să fie valorificat.

Referitor la faptul că, anterior, afirmase că nu ar dori să renunţe la vechea uzină, tocmai pentru cazuri de necesitate, primarul Caransebeşului a precizat că, după aceea, a aflat că în noul proiect al SC Aquacaraş există o soluţie alternativă de pompare a apei în situaţii de urgenţă, tot din Lacul de acumulare Zerveşti, şi prin urmare puţurile obiectivului de la Balta Sărată pot fi închise.

Vorbind despre calitatea apei din municipiu, edilul a spus că, odată cu intrarea în funcţiune a noii staţii de tratare a apei, cei de la Aquacaraş nu vor mai avea motive să dea vina pe filtrele învechite, caere nu mai fac faţă, iar lucrurile vor intra pe făgaşul normal.

Powered by Jasper Roberts - Blog