Menu

Articol

Gala teatrelor naţionale din România–Oraviţa 200: astăzi, „Cealaltă Ţară”, de Herta Müller

„Gala teatrelor naţionale din România – Oraviţa 200, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 200 de ani de existenţă a Teatrului Vechi „Mihai Eminescu din Oraviţa, se află în plină desfăşurare. Deschiderea Galei a avut loc duminică, 1 octombrie, la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, cu „Dor de Eminescu”, un spectacol de Ion Caramitru, cu spectacole muzicale şi lansări de carte. Luni, 2 octombrie, au avut loc prezentări şi lansări de carte, cuprinse în cadrul Zilelor Editurii Eikon, Bucureşti, eveniment care va avea loc în fiecare zi a „Galei teatrelor naţionale din România – Oraviţa 200”. Tot luni, în foaierul teatrului, a fost deschisă o expoziţie de arhitectură, iar spectacolul serii a fost „Stella”, de Goete, regia Ştefan Iordănescu, un spectacol prezentat de Asociaţia Scenic ART. După reprezentaţia din sala teatrului, pe platforma din faţa clădirii, trupa Auăleu, din Timişoara a prezentat spectacolul stradal HUOOOOO!

Ce vedem astăzi, marţi 3 octombrie

Astăzi, la Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oraviţa, în intervalele orare 10.00 -13.00 şi 17.00 – 20.00, se va desfăşura workshop-ul Calamburia, susţinut de Vadim Rusu şi Cornel Mihalache. După-amaiază, de la ora 17.00, în Sala Casino a Teatrului Vechi „Mihai Eminescu”, vor avea loc conferinţe şi lansări de carte, cuprinse în Zilele Editurii Eikon. Spectacolul de teatru al serii de astăzi este „Cealaltă Ţară”, de Herta Müller, regia A. Istudor, o producţie a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, din Craiova.

...şi mâine

Mâine seară, miercuri, 4 octombrie, de la ora 19.00, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, din Bucureşti, prezintă spectacolul „London – a new story”, de Bianca Ionescu-Ballo, Regia Anda Cruceanu.

La Gala – Oraviţa 200 sunt prezente cu spectacole 6 teatre naționale: Teatrul Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian” din București, Teatrul Național „I.L.Caragiale” București, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, Teatrul Național din Tg.Mureș, Teatrul Național „Vasile Alexandri” din Iași. În ultima zi, luni, 9 octombrie, va fi prezentă Filarmonica Banatului care va susține concertul Anotimpurile, de Antonio Vivaldi.

Gala teatrelor naționale din România - Oravița 200 este organizată de Primăria Orașului Oravița, împreună cu Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, Asociația Scenic Art și Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița. La organizarea acestui eveniment participă și 3 rezidenți din proiectul Arta ' n casă - proiect cultural organizat de Asociația Contrasens, în luna august, la Socolari.

Acest festival de teatru dorește să aducă un omagiu primului edificiu teatral din România, Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, care împlinește 200 de ani de la înființare.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog