Menu

Articol

0 Comentariu

Grigore Cartianu vine la Reşiţa cu o carte fierbinte: „600.000” (UPDATE)

Casa de Cultură din Reșița va găzdui duminică, 10 decembrie, de la ora 12.30, în sala Horaţiu Vornica, lansarea volumului „600.000”, cea de-a noua carte publicată de Grigore Cartianu. Subtitlul lucrării este: „Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistențe civice din istoria României”. După ce și-a lansat volumul la Târgul de carte Gaudeamus de la București, Grigore Cartianu vine la întâlnirea cu publicul printr-un turneu național de trei săptămâni prin Ardeal, Banat, Oltenia și Muntenia. Lansarea va cuprinde o prezentare făcută de Grigore Cartianu, un dialog cu publicul (întrebări / răspunsuri) și o sesiune de autografe.

O carte-manifest

Conform prezentării făcute de autor, „600.000” este povestea fenomenului #Rezist, cea mai amplă mișcare de rezistență civică din istoria României. O carte-manifest, scrisă la temperatura înaltă a evenimentelor trăite pe viu. Un pamflet usturător la adresa celor care, prin ordonanțe de urgență și legi ticăloase, încearcă să impună tirania hoției. Un elogiu adus celor peste 600.000 de români care au înfruntat gerul iernii pentru a-și salva justiția și țara.

Pasionat de actualitate, pasionat de istorie

Grigore Cartianu (48 de ani), născut la Brădiceni, com. Peștișani, Gorj, este unul dintre ziariștii cu mare notorietate din România. A condus redacțiile unor ziare importante (Adevărul, Evenimentul zilei) și a semnat mii de editoriale, interviuri și anchete gazetărești. Este o apariţie frecventă în emisiuni TV, pe teme de maxim interes. În prezent este Senior Editor al cotidianului România liberă și realizator al emisiunii zilnice Cronica de noapte, de la Nașul TV.

Grigore Cartianu este pasionat de istoria recentă și contemporană a României. Jurnalistul este autorul a patru cărți meticulos documentate despre evenimentele din Decembrie 1989: „Sfârșitul Ceaușeștilor”, „Crimele Revoluției”, „Teroriștii printre noi” și „Cartea Revoluției”. A realizat scenariul filmului documentar „Moartea Ceaușeștilor. Trei zile până la Crăciun”, în regia lui Radu Gabrea. Scriitorul publicat 9 volume, primele 8 fiind vândute într-un tiraj total de peste 350.000 de exemplare.

UPDATE – 8 decembrie   ==============================

Lansarea volumului „600.000”, de Grigore Cartianu, va avea loc în aceeaşi zi şi la Caransebeş. Astfel, Grigore Cartianu îşi va lansa volmul „600.000”, duminică, 10 decembrie, de la ora 16.00, şi în Sala „1 Decembrie 1918” a Primăriei Caransebeş.  

Powered by Jasper Roberts - Blog