Menu

Articol

Grupul PSD îi face surprize primarului Caransebeşului, Felix Borcean

Autor: 

Consiliul Local Caransebeş s-a întrunit joi, 5 aprilie, în formulă redusă, având în vedere apropiata sărbătoare a Paştelui, într-o şedinţă convocată „de îndată”, cu doar două puncte pe ordinea de zi. Dacă primul a fost aprobat fără nicio problemă, în sensul că, pentru o perioadă de trei luni de-acum înainte, şedinţele vor fi prezidate de Codruţa Cristescu de la PSD, celălalt proiect de hotărâre nu a trecut, deoarece social-democraţii s-au abţinut de la vot. Proiectul se referea la regimul finanţărilor din fonduri publice alocate pentru activităţi non-profit de interes general.

Conform documentaţiei, era vorba de alocarea unor sume de bani de la bugetul local pentru domeniile Culte – 15.000 de lei pentru Cultul Creştin Penticostal Biserica Creştină Menorah Caransebeş, şi 20.000 de lei pentru Episcopia Caransebeşului, care va organiza Zilele Credinţei şi Culturii, Sport – 40.000 de lei pentru Clubul de judo Energetica, Cultură – 8.000 de lei pentru Societatea Femeilor Ortodoxe şi 7.000 de lei pentru Asociaţia Culturală „Junii Gugulanilor”, şi domeniul Acţiuni Sociale Educaţionale Protecţia Mediului – 5.000 de lei pentru Reper pentru management prin valori Bucureşti, pentru organizarea Centenarului la Caransebeş, şi 45.000 de lei pentru Federaţia Caritas a Diecezei Timişoara, care se ocupă de îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice din municipiu.

Motivul invocat de consilierii PSD a fost acela că şedinţa a fost convocată în pripă şi că niciunul dintre ei nu a reuşit să parcurgă, înainte de intrarea în sală, proiectul de hotărâre, pentru a fi în cunoştinţă de cauză în exprimarea votului.

Şi chiar dacă au existat voci din rândul liberalilor, care, pentru a salva situaţia, au cerut convocarea, în aceeaşi zi, a încă unei şedinţe „de îndată”, lucru perfect legal, totuşi, de comun acord, s-a luat decizia ca aleşii municipiului să se întâlnească din nou marţi, 10 aprilie.

„Azi a fost un nou episod din lungul serial al şedinţelor surprizătoare de Consiliu local la Caransebeş, a spus, după şedinţă, primarul Felix Borcean. Şedinţa a fost convocată pentru a putea finanţa, pe Legea 350/2005, un proiect iniţiat de Episcopia Caransebeşului. Evident, am inclus şi celelalte proiecte care ar fi urmat să fie finanţate prin această lege, şi aici vreau să precizez că toate cererile de finanţare au fost luate în considerare şi s-au alocat fonduri, zic eu, suficiente pentru toate activităţile. Mai mult decât atât, acest buget alocat activităţilor pe Legea 350 a fost votat, inclusiv cu un amendament al consilierilor Partidului Social Democrat, într-o şedinţă anterioară, aşa că, spre surprinderea noastră, cu toate că, într-adevăr, numărul consilierilor prezenţi azi a fost unul extrem de redus, am constatat că grupul PSD s-a abţinut de la votarea acestui proiect de hotărâre”.

Edilul municipiului a mai precizat că graba s-a datorat faptului că acţiunea Episcopiei se va desfăşura chiar în zilele următoare, şi, din moment ce a existat acea cerere, datoria administraţiei locale era de a-i da curs.

Powered by Jasper Roberts - Blog