Menu

Articol

Hotelul „Semenic” este de vânzare. Cine scoate din buzunar 1,9 milioane de euro?

Pe mai multe site-uri imobiliare a apărut, vineri după-amiază, ştirea legată de faptul că Hotelul „Semenic” din centrul Municipiului Reşiţa este scos la vânzare. Preţul este de 1.900.000 de euro. Hotelul are o suprafaţă de 9.870 de metri pătraţi, 118 camere duble fiecare, dintre care 12 apartamente, la care se adaugă un număr de trei restaurante, şase birouri şi o sală de conferinţe. Din anunţ reiese că toate camerele sunt utilate şi mobilate.

Hotelul „Semenic”, cândva fala Reşiţei, a fost dat în folosinţă în anul 1975. În august 2001 societatea „Turist Semenic” din care făceu parte hotelurile: Semenic, Gozna şi Nedeea, cabane, baruri, un magazin şi terenuri care valorau la un loc 3,4 milioane de dolari, a fost vândută, cu 500.000 de dolari omului de afaceri gălăţean, Gruia Stoica. Ministrul Turismului de la acea vreme era Dan Matei Aghaton, în mandatul căruia s-a privatizat şi „Hercules” SA Băile Herculane. Din 2011, societatea a trecut priun toate fazele, de la sechestru pe bunuri, până la insolvenţă, iar hotelul din centrul municipiului, ajuns într-o degradare evidentă, a fost scos la vânzare de către Finanţe.

De-a lungul anilor, administraţia locală s-a arătat interesată de achiziţionarea Hotelului „Semenic”. În mandatul primarului Mihai Stepanescu s-a vehiculat ideea transformării acestuia în birouri pentru angajaţii primăriei, iar, recent, actualul edil-şef, Ioan Popa, şi-a exprimat dorinţa ca primăria să intre în posesia lui şi să-l redea circuitului hotelier, pornind de la premisa că dezvoltarea turismului în zonă are nevoie în primul rând o bază hotelieră. Chiar şi Consiliul Judeţean, în mandatul lui Sorin Frunzăverde, se arătase interesat de hotel pentru activitatea diferitelor Direcţii şi Departamente din CJ.

Powered by Jasper Roberts - Blog