Menu

Articol

0 Comentariu

Hotelul „Semenic” este de vânzare. Cine scoate din buzunar 1,9 milioane de euro?

Pe mai multe site-uri imobiliare a apărut, vineri după-amiază, ştirea legată de faptul că Hotelul „Semenic” din centrul Municipiului Reşiţa este scos la vânzare. Preţul este de 1.900.000 de euro. Hotelul are o suprafaţă de 9.870 de metri pătraţi, 118 camere duble fiecare, dintre care 12 apartamente, la care se adaugă un număr de trei restaurante, şase birouri şi o sală de conferinţe. Din anunţ reiese că toate camerele sunt utilate şi mobilate.

Hotelul „Semenic”, cândva fala Reşiţei, a fost dat în folosinţă în anul 1975. În august 2001 societatea „Turist Semenic” din care făceu parte hotelurile: Semenic, Gozna şi Nedeea, cabane, baruri, un magazin şi terenuri care valorau la un loc 3,4 milioane de dolari, a fost vândută, cu 500.000 de dolari omului de afaceri gălăţean, Gruia Stoica. Ministrul Turismului de la acea vreme era Dan Matei Aghaton, în mandatul căruia s-a privatizat şi „Hercules” SA Băile Herculane. Din 2011, societatea a trecut priun toate fazele, de la sechestru pe bunuri, până la insolvenţă, iar hotelul din centrul municipiului, ajuns într-o degradare evidentă, a fost scos la vânzare de către Finanţe.

De-a lungul anilor, administraţia locală s-a arătat interesată de achiziţionarea Hotelului „Semenic”. În mandatul primarului Mihai Stepanescu s-a vehiculat ideea transformării acestuia în birouri pentru angajaţii primăriei, iar, recent, actualul edil-şef, Ioan Popa, şi-a exprimat dorinţa ca primăria să intre în posesia lui şi să-l redea circuitului hotelier, pornind de la premisa că dezvoltarea turismului în zonă are nevoie în primul rând o bază hotelieră. Chiar şi Consiliul Judeţean, în mandatul lui Sorin Frunzăverde, se arătase interesat de hotel pentru activitatea diferitelor Direcţii şi Departamente din CJ.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog