Menu

Articol

Ia românească şi brâul bănăţean, celebrate la Reşiţa

Ia românească şi brâul bănăţean vor fi sărbătorite, astăzi, de la ora 18.00, în centrul civic al municipiului Reşiţa, în cuprinsul unei ample manifestări, la care vor participa grupuri şi ansambluri din toate zonele folclorice ale judeţului Caraş-Severin, din Valea Caraşului, Valea Bistrei, Valea Timişului, Valea Bârzavei, din Clisura Dunării etc.

Evenimentul, desfăşurat sub genericul „Presa cărăşeană promovează ia”, a fost iniţiat în anul 2013 de doi jurnalişti reşiţeni, Paula Neamţu şi Vasile Neamţu, iar, din anul 2014, la organizarea manifestării s-a alăturat Societatea pentru Cultură Metarsis.

La sărbătoarea iei şi a brâului bănăţean, ajunsă la ediţia a VI-a, sunt invitaţi, în centrul civic reşiţean, bănăţenii, oltenii, ardelenii şi moldovenii deopotrivă, îmbrăcaţi în tradiţionalele cămăşi albe româneşti, pentru a se prinde în joc, în ritmurile brâului bănăţean. Desigur, şi pentru nelipsitele şedinţe foto.

„Veniţi îmbrăcaţi în ii sau cămăși populare să mărturisim demnitatea românească şi să arătăm lumii întregi că suntem bănăţeni, că suntem români!”, ne îndeamnă organizatorii.

Powered by Jasper Roberts - Blog