Menu

Articol

Iarna pe uliţă. Copil dezbrăcat, în februarie, pe o uliţă din Ţerova!

Un copil, din cartierul reşiţean Ţerova, umblă dezbrăcat pe stradă în toiul iernii. Copilul face parte dintr-o familie de romi cu mulţi copii, familie care trăieşte din ceea ce adună de prin tomberoanele de gunoi ale Reşiţei. Cazul este sesizat de către cetăţeanul Mihai Sprânceană pe pagina sa de Fb, care mai precizează că a semnalat deja starea precară de viaţă a acestui copil la Direcţia Geneară de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, însă nu a existat nicio reacţie din partea instituţiei.

În această dimineaţă, Mihai Sprînceană a tras semnalul de alarmă din nou, postând fotografia copilului alături de următorul mesaj:

„Ieri, miercuri 07.02.2018 la ora 17,oo pe o uliță din cartierul reșițean Țerova. Acest pui de țigan a plecat de acasă așa dezbrăcat, precum vedeți. Copilul trăiește într-o familie numeroasă, de cel puțin 14 persoane, fără nici un venit în afară de ce găsesc zilnic prin tomberoanele Reșiței. Are două boli cronice, strabism convergent și hernie inghinală acută. În urmă cu două luni AM SUNAT PERSONAL LA PROTECȚIA COPILULUI. Mi-au promis că vor rezolva problema. Deocamdată nicio mișcare.
Dacă se întâmplă ceva cu acest copil jur că le fac plângere penală la toți de acolo”.

De precizat că ieri, miercuri, 7 februarie, temperatura maximă a zilei a fost de +4 grade Celsius. 

Powered by Jasper Roberts - Blog