Menu

Articol

Imigranţii şi-au găsit loc de muncă la patronii cărăşeni

Numărul mare de imigranţi a sporit şi controalele inspectorilor de muncă. Astfel, în luna decembrie , la nivel naţionala a avut loc campania privind verificarea modului în care angajatorii români respectă prevederile legale referitoare la legislația muncii și la regimul juridic aplicabil străinilor.

Inspectorii Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin (ITM) au verificat 28 de angajatori, iar în urma finalizării controlului s-a constatat faptul că aceștia respectă întocmai modul de încadrare pe piața muncii a străinilor. În cadrul unităţilor controlate sunt încadrați cu contracte individuale de muncă 37 de cetățeni străini din care: 12 sârbi, şase moldoveni, trei turci, trei chinezi, doi afgani, doi pakistanezi, doi filipinezi, un belarus, un iranian, un rus, un nepalez, un paraguaian, un macedonian şi un senegalez.

„Reamintim faptul că cetățenii străini non UE pot desfășura activități lucrative pe teritoriul României în condițiile impuse de Ordonanța nr.25/2014 privind încadrarea în muncă şi detașarea străinilor pe teritoriul României și cu respectarea prevederilor Legii nr.53/2003-Codul Muncii, republicat cu modificările și completările ulterioare. Prin actele normative emise în acest sens, angajatorii români au obligația ca înaintea primirii la muncă a cetățenilor străini non UE să obțină aviz de angajare, eliberat de structurile Inspectoratului General pentru Imigrări(IGI) și să întocmească în formă scrisă contract individual de muncă“, se arată în comunicatul emis de ITM Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog